Compania Intel a învins Comisia Europeană, anulând o amendă de 1.06 miliarde de euro

Compania Intel a învins Comisia Europeană, anulând o amendă de 1.06 miliarde de euro
Tribunalul anulează decizia Comisiei Europene prin care aplică Intel o amendă de 1,06 miliarde de euro. Sursa: Facebook/Intel

Intel a obținut o victorie majoră în justiția UE după ce a anulat o amendă antitrust în valoare de 1.06 miliarde de euro. Aceasta a fost impusă în urmă cu 12 ani de către Comisia Europeană.

Motivul pentru care compania americană a primit această amendă pentru încălcări ale legii concurenței pe piața microprocesoarelor.

Intel, acuzată de practici ilegale

Ancheta a stabilit că Intel este vinovată de două tipuri de practici ilegale. Compania americană ar fi acordat discounturi ascunse producătorilor de componente, cu condiția ca aceștia să cumpere toate procesoarele x86 produse de Intel.

Cealaltă practică se referă la modul cum Intel a mituit unii producători de calculatoare pentru a întârzia sau chiar opri lansarea anumitor calculatoare aparținând concurenței.

Prin urmare, compania Intel a fost amendată cu 1.06 miliarde de euro după ce a fost găsită vinovată de practici anti-concurențiale.

 Curtea Generală din Luxemburg a anulat amenda de 1,06 miliarde de euro

Ieri, Curtea Generală din Luxemburg, a doua cea mai înaltă din Europa, a criticat analiza antitrust a Comisiei Europene şi a anulat uriașa amendă.

„Analiza Comisiei Europene este incompletă şi nu face posibilă stabilirea la standardului legal necesar că reducerile de preţ au fost capabile sau ar fi putut să aibă efecte anticoncurenţiale”, au spus judecătorii.

Comisia Europeană va studia hotărârea și va impune următorii pași.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina
21:21 - Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii
21:16 - Ferrero a retras de pe piața europeană 3.000 de tone de ciocolată Kinder, din cauza contaminării cu salmonella
21:07 - Avertisment pentru românii care se pregătesc de vacanțe: Lista țărilor care solicită certificat verde COVID