Comunitatea internațională condamnă atacurile din Norvegia. Franța: Un act odios și inacceptabil

Comunitatea internațională condamnă atacurile din Norvegia. Franța: Un act odios și inacceptabil
Lumea intreaga e şocată. Barack Obama, Nicolas Sarkozy cer intensificarea acțiunilor de combatere a terorismului. Şi Bucureştiul a condamnat vehement atacurile şi transmite condoleanţe norvegienilor. Preşedint...

Lumea intreaga e şocată. Barack Obama, Nicolas Sarkozy cer intensificarea acțiunilor de combatere a terorismului. Şi Bucureştiul a condamnat vehement atacurile şi transmite condoleanţe norvegienilor.

Preşedintele american, Barack Obama a condamnat cu vehemenţă atacurile de la Oslo și a cerut sporirea acţiunilor de combatere a terorismului. Ambasada Statelor Unite i-a avertizat pe cetățeni să evite pe cât posibil centrul orașului.

“Vreau să le transmit condoleanţe personale norvegienilor. Și reamintesc faptul că întreaga comunitate internațională este interesată să prevină astfel de acțiuni teroriste”, a declarat Obama.

La rândul său, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a catalogat drept „un act odios şi inacceptabil” atentatul, într-o scrisoare adresată premierului norvegian. „Am aflat cu profundă emoţie de explozia produsă vineri după-amiază la Oslo”, spune acesta.

Cancelarul german, Angela Merkel, şi-a exprimat consternarea faţă de tragedie. „În timp ce motivaţiile acestui act inuman sunt încă necunoscute, este clar că toţi care cred în ideea de democraţie şi pace trebuie să condamne această acţiune teroristă nejustificată”, a subliniat liderul german.

Si Ministerul Afacerilor Externe din România condamnă atentatul şi transmite condoleanţe familiilor victimelor. În acelaşi timp, autorităţile de la Bucureşti îşi exprimă solidaritate cu guvernul şi poporul norvegian. De asemenea, MAE precizează că, prin Ambasada României la Oslo, este în legătură cu autorităţile locale pentru a afla dacă printre victime se află şi români.

Liderii celor mai puternice state din lume condamnă atacurile din Oslo

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_9013').select();" id="embed_text_9013" />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:06 - America Express, primele dezvăluiri ale câștigătorilor: „Dacă ar fi ușor, n-ar mai fi la fel experiența”
07:49 - Simulare Bacalaureat 2023. Limba română, prima probă a elevilor de clasa XII-a
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”