Condiția lui Vladimir Putin pentru a nu recurge la un atac cu arma nucleară

Condiția lui Vladimir Putin pentru a nu recurge la un atac cu arma nucleară
foto: Hepta

Președintele rus Vladimir Putin este pregătit să recurgă la folosirea armelor nucleare, ”dacă este necesar” pentru a apăra Rusia, a declarat liderul de la Kremlin.

Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg,  potrivit Ukrinform, care citează agenția TASS.

El a catalogat drept ”iresponsabile” declaraţiile unor oficiali occidentali conform cărora Rusia ameninţă omenirea cu armele sale nucleare.

Am auzit acest tip de retorică. Noi să rămânem tăcuţi? Răspundem aşa cum trebuie. Dar imediat ce răspundem ei se prevalează de asta şi spun: Rusia este o ameninţare”, a remarcat preşedintele rus.

Vladimir Putin, despre eventuala aderare a Ucrainei la UE: „Nu avem nimic împotrivă”

Președintele rus nu își dorește ca NATO să se extindă, însă nu este împotriva aderării Ucrainei la Uniunea Europeană.

UE nu este un bloc politico-militar, spre deosebire de NATO, prin urmare noi am spus mereu că poziția noastră în acest caz e consistentă, e de înțeles, nu avem nimic împotrivă. Este decizia suverană a oricărei țări să se alăture sau să nu se alăture asociațiilor economice și ține de această asociație economică să accepte noi state drept membrele sale sau nu”, a declarat liderul rus, vineri, la un panel de discuții care a urmat după discursul susținut la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Vladimir Putin avertizează că primirea Ucrainei în Uniunea Europeană ar avea consecințe economice dezastruoase.

Asta e treaba poporului ucrainean și a actualei conduceri ucrainene, dar structura economiei ucrainene este de așa natură încât va necesita subvenții foarte mari. Ei bine, dacă nu protejați piața internă, Ucraina se va transforma într-un fel de semi-colonie, în opinia mea. Însă, în același timp, va primi un sprijin destul de semnificativ pentru cheltuielile curente. Este puțin probabil ca asta să ducă la refacerea industriei aeronautice pierdute, a construcțiilor navale și a industriei electronice”, susține președintele rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe