Confruntări la Istanbul: Armata a deschis focul asupra cetățenilor care protestează împotriva loviturii de stat (VIDEO)

Confruntări la Istanbul: Armata a deschis focul asupra cetățenilor care protestează împotriva loviturii de stat (VIDEO)

Armata turcă a deschis focul și a folosit tancuri împotriva mulțimii de civili din orașul Istanbul, pe fondul protestelor împotriva loviturii de stat.Există mai multe victime, scrie RT.com

Anterior, cel puţin trei persoane fuseseră rănite, când au încercat să forţeze un baraj al armatei şi să traverseze unul dintre podurile peste strâmtoarea Bosfor.

Podurile sunt închise, iar în oraş au fost impuse restricţii de circulaţie.Numeroşi turci au început să se strângă în piaţa Taksim, la cererea președintelui Erdogan. Acesta i-a îndemat pe oameni să protesteze pentru a pune capăt loviturii de stat.

Materialele video prezinta persoanele care se adăpostesc în spatele unor autocare, altele transportă răniții, iar un video arata un tanc care strivește o mașină.

Un tanc striveşte o maşină în Turcia

#DIRECT_ONE_jbecls#

Armata a deschis focul asupra turcilor care protestează la Istanbul

Focuri de armă au fost auzite și pe aeroportul Ataturk din Istanbul, au declarat martori, care au declarat că militari se află în turnul de control.

Pentru informații, cetăţenii români aflați în Turcia pot apela telefonic Ambasada României la Ankara şi Consulatele Generale ale României din Istanbul şi Izmir prin intermediul Centrului de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate, care funcţionează în regim de permanenţă, la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Proteste la Istanbul după lovitura de stat din Turcia