Congresul american hotărăște luni dacă Statele Unite vor interveni militar în Siria

Congresul american hotărăște luni dacă Statele Unite vor interveni militar în Siria
Congresul american va decide luni dacă este sau nu de acord cu intervenţia militară a Statelor Unite în Siria, după atacul chimic care a ucis peste 1.400 de oameni. Între timp, presa germană notează că nu...

Congresul american va decide luni dacă este sau nu de acord cu intervenţia militară a Statelor Unite în Siria, după atacul chimic care a ucis peste 1.400 de oameni. Între timp, presa germană notează că nu preşedintele sirian Bashar Al-Assad ar fi aprobat atacul chimic, ci oficiali de rang înalt ai armatei siriene. CNN a dat publicităţii primele imagini de la celebrul atac care a împărţit lumea în două tabere.

Potrivit Constituţiei americane, responsabilitatea de a declara război revine Congresului. Preşedintele Barack Obama a pledat pentru o intervenţie a armatei americane împotriva regimului condus de Bashar al-Assad.

Între timp, potrivit unor interceptări ale armatei germane făcute cu ajutorul unei nave spion staţionată în apropierea coastelor siriene şi publicate de ziarul Bild am Sonntag, nu preşedintele sirian Bashar Al-Assad ar fi aprobat atacul chimic din 21 august. Oficiali de rang înalt ai armatei siriene „cer periodic, de aproximativ patru luni, atacuri chimice la palatul prezidenţial din Damasc, dar aceste solicitări au fost refuzate mereu de Assad, titrează publicaţia germană.

CNN a dat publicităţii primele imagini de la atacul care a împărţit lumea în două tabere.În clipuri apar mai multe persoane care încearcă, fie să resusciteze, fie să trateze victime ale atacului chimic. În imagini, sunt surprinse zeci de victime şi protestele disperate ale unor persoane care dau vina pe soldaţii regimului Assad.

Majoritatea filmuleţelor au fost postate iniţial pe YouTube şi s-ar putea dovedi esenţiale pentru preşedintelui Barak Obama care încearcă să convingă Congresul american şi comunitatea internaţională că liderul de la Damasc îşi ucide propria populaţia.

Reprezentanţii administraţiei Obama au anunţat că vor prezenta materialele video în faţa membrilor a Camerei Reprezentanţilor. Iar unii oficiali americani sunt convinşi că noile imagini vor influenţa şi opinia publică.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări