Consiliul JAI se reunește în ședință: Votul pe aderarea României la Schengen va fi, cel mai probabil, amânat

Consiliul JAI se reunește în ședință: Votul pe aderarea României la Schengen va fi, cel mai probabil, amânat
Consiliul JAI se reuneşte astăzi, însă cel mai probabil nu va lua nicio decizie în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, au precizat surse din preşedinţia irlandeză a Uniunii...

Consiliul JAI se reuneşte astăzi, însă cel mai probabil nu va lua nicio decizie în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, au precizat surse din preşedinţia irlandeză a Uniunii europene.

După ce Finlanda a anunţat recent că se opune aderării, şi Franţa a menţionat că nu susţine intrarea României şi Bulgariei în Schengen, din cauză că cele două state nu au făcut progrese în combaterea corupţiei. (Detalii AICI)

După Olanda, Germania şi Finlanda, Franţa manifestă reticenţă în procesul de aderare al României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Potrivit unor surse din preşedinţia irlandeză a Uniunii, Franţa este nemulţumită de gradul mare de corupţie din cele două ţări şi se teme că numărul de imigranţi ilegali ar putea creşte după ce va exista un coridor terestru Schengen direct între Grecia şi ţările Europei Centrale şi Vestice.

Cotidianul austriac Osterreich scrie că, deşi Irlanda şi Austria au susţinut aderarea României şi Bulgariei, nu a putut fi schimbată poziţia de veto a Germaniei, Franţei, Olandei şi Finlandei.

Deocamdată, nu există consens pentru integrarea României şi Bulgariei deoarece mai multe state au rezerve şi preocupări. Dosarul nu va putea fi soluţionat de preşedinţia irlandeză şi va trece la Lituania, care va deţine preşedinţia Consiliului UE începând din iulie„, arată surse din președinția irlandeză a UE.

Consiliul JAI se reunește în ședință

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe