Consumul de apă, restricționat în Londra din cauza secetei fără precedent

Consumul de apă, restricționat în Londra din cauza secetei fără precedent
Foto: Pixabay

Din 24 august, pentru prima oară în ultimii 10 ani, în Londra va fi restricționat consumul de apă. Se întâmplă după ce valurile de caniculă de vara aceasta, neobișnuite pentru insulele britanice, au dus la scăderea nivelului apei din reţeaua de râuri şi din rezervoare.

Londra restricționează consumul de apă

Astfel, din 24 august, cele circa 15 milioane de persoane din Londra şi din regiunea Oxford nu vor mai avea voie să-şi ude grădinile, să-şi reumple piscinele, să-şi spele maşinile, geamurile sau terasele cu furtunul de grădină.

Anunțul a fost făcut de Thames Water, companie privată de utilități responsabilă de furnizarea publică de apă și tratarea apelor uzate din zonă, informează AFP.

Alte companii au anunțat restricții similare mai ales în sudul Marii Britanii și nord-est (Yorkshire). Primele astfel de decizii au intrat în vigoare pe 5 august.

În total, restricționarea consumului de apă va afecta aproape 30 de milioane de oameni.

Temperaturi record și secetă în Marea Britanie

Compania Thames Water a explicat faptul că nivelul apei din reţeaua de râuri şi din rezervoare e mai scăzut decât de obicei din cauza lipsei acute de precipitații. Luna trecută a fost cea mai uscată lună iulie din istoria măsurătorilor meteorologice.

Pe 12 august a fost instituită starea de secetă într-o mare parte a Angliei și mai ales în Londra.

Marea Britanie a fost afectată în iulie de valuri de căldură fără precedent, care au revenit luna aceasta. Pe 19 iulie s-au înregistrat 40 de grade pentru prima dată în istoria măsurătorilor meteorologice.

Urmăriți B1TV.ro și pe