Continuă vizita delegației române în Franța. Premierul Ludovic Orban participă la ceremonia oficială de întâmpinare și tot astăzi va susține declarații comune de presă alături de Jean Castex (VIDEO)

Continuă vizita delegației române în Franța. Premierul Ludovic Orban participă la ceremonia oficială de întâmpinare și tot astăzi va susține declarații comune de presă alături de Jean Castex (VIDEO)
foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Ludovic Orban participă, luni după-amiază, la ceremonia oficială de întâmpinare a delegației române care efectuează o vizită în Franța. Potrivit Guvernului, următorul eveniment de pe agenda prim-ministrului se referă la o serie de convorbiri oficiale cu omologul său francez, Jean Castex, alături de care va fi prezent ulterior la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale. Tot pe agenda zilei de astăzi sunt prevăzute și declarații comune ale celor doi demnitari. În cele din urmă, demnitarul liberal va face o declarație și la Ambasada României la Paris.

Premierul Ludovic Orban participă la ceremonia oficială de întâmpinare a delegației române. Tot azi va susține o declarație alături de prim-ministrul Franței

„Principalul obiectiv al vizitei oficiale în Franța este semnarea Foii de parcurs pentru următorii patru ani, care include coordonatele colaborării româno-franceze. Voi avea o întrevedere oficială cu premierul Franței, domnul Jean Castex, și împreună vom semna documente deosebit de importante pentru relațiile bilaterale”, a declarat, luni, prim-ministrul Ludovic Orban.

Din delegația română care s-a deplasat în Franța fac parte mai mulți miniștri, precum Bogdan Aurescu (Afaceri Externe), Nicolae Ciucă (Apărare Națională), Adrian Oros (Agricultură) și Virgil Popescu (Economie și Energie), care a subliniat că își dorește să întărească „parteneriatul între România și Franța în domeniile Economiei și Energiei”.

„Alături de premierul Ludovic Orban și de colegii mei ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, mă aflu în vizită în Franța. Vom avea mai multe discuții de lucru pentru a întări Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, care prevede coordonatele principale ale colaborării pe următorii 4 ani”, a scris ministrul Virgil Popescu, pe Facebook.

El susține că „scopul principal al vizitei este semnarea Foii de parcurs pe următorii 4 ani, care prevede coordonatele principale ale colaborării dintre Franţa şi România. Acest document, ca şi alte documente, va fi semnat de premierul Franţei, domnul Castex, şi Ludovic Orban, ca şi premier al României. Ca ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri îmi doresc să întăresc parteneriatul între România și Franța în domeniile Economiei și Energiei”.

În timpul vizitei oficiale în Franța, premierul Ludovic Orbanva mai avea convorbiri cu reprezentanţi ai Consiliului întreprinderilor Franţa-România din cadrul Mişcării Întreprinderilor din Franţa (MEDEF). De asemenea, el va avea o întrevedere oficială cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, şi va participa la reuniunea Consiliului OCDE.Vizita oficială în Franța va include și o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii de români din această țară.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile