COP26: Miliardarul Bill Gates consideră că o revoluție industrială verde e necesară pentru a stopa schimbările climatice

COP26: Miliardarul Bill Gates consideră că o revoluție industrială verde e necesară pentru a stopa schimbările climatice
Bill Gates, fondator Microsoft

Într-un discurs din cadrul COP26, privind schimbările climatice, Bill Gates a considerat că o revoluție industrială verde e necesară pentru a opri schimbările climatice, pentru a proteja comunitățile vulnerabile și să pună lumea pe o cale a progresului, arată publicația Forbes .

Fundația Bill and Melinda Gates, donație de 315 milioane

Filantropul a anunțat cel mai recent proiect susținut de Fundația Bill și Melinda Gates — inițiativa Agriculture Innovation Mission for Climate (AIM4C), lansată de Statele Unite și Emiratele Arabe Unite, care numără peste 30 de țări membre.

„Ca parte a muncii noastre cu AIM4C, anunț astăzi că fundația va oferi 315 milioane USD suplimentar în următorii trei ani unei organizații uimitoare numită CGIAR . CGIAR sprijină cercetarea agricolă inteligentă din punct de vedere climatic pentru a ajuta micii fermieri din lumea în curs de dezvoltare”, a spus el.

Cofondatorul Microsoft a reflectat, de asemenea, asupra progresului înregistrat până acum de inițiativele sale de sprijinire a tehnologiilor de combatere a schimbărilor climatice, de când au fost anunțate pentru prima dată la COP21 de la Paris, în 2015.

Programul Catalyst, ultima invenție marca Gates

Programul Catalyst a fost lansat la începutul acestui an pentru a se concentra în mod special pe patru tehnologii pe care le consideră a fi cheie în combaterea schimbărilor climatice: captarea directă a aerului (DAC), hidrogenul verde, stocarea de energie pe durată lungă (LDS) și combustibilul sustenabil pentru aviație (SAF).

Marți , Catalyst a semnat doi noi parteneri, City Bank și Fundația IKEA, în timp ce compania de asigurări State Farm a devenit primul partener de scalare al inițiativei, al cărui rol este de a oferi sprijin financiar suplimentar și informații specifice industriei.

Catalyst lucrează, de asemenea, cu Comisia Europeană și Banca Europeană de Investiții pentru a mobiliza până la 1 miliard USD (820 milioane EUR), în perioada 2022-2026, pentru a accelera implementarea și comercializarea proiectelor din UE pe care Catalyst le are în vedere.

Urmăriți B1TV.ro și pe