Coreea de Nord a anulat invitația adresată unui emisar american: Urma să efectueze o vizită pentru a obține eliberarea unui deținut bolnav

Coreea de Nord a anulat invitația adresată unui emisar american: Urma să efectueze o vizită pentru a obține eliberarea unui deținut bolnav
Coreea de Nord a anulat, sâmbătă, invitația unui emisar american care urma să efectueze o vizită la Phenian vineri, în încercarea de a obține eliberarea unui deținut american bolnav, relatează AFP. "Suntem...

Coreea de Nord a anulat, sâmbătă, invitația unui emisar american care urma să efectueze o vizită la Phenian vineri, în încercarea de a obține eliberarea unui deținut american bolnav, relatează AFP.

Suntem surprinşi şi dezamăgiţi de decizia Coreei de Nord„, a afirmat Departamentul american de Stat într-un comunicat.

Potrivit Departamentului, nord-coreenii au „informat Statele Unite despre anularea (acestei invitaţii)”, iar Washingtonul „caută o explicaţie pentru această decizie”.

Am depus toate eforturile pentru ca vizita ambasadorului King să poată avea loc aşa cum s-a prevăzut sau să se desfăşoare la o dată ulterioară„, a precizat Marie Harf, o adjunctă a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Oficialul, cu rang de ambasador, se afla în Asia de Nord-Est (China, Coreea de Sud, Japonia) de la 19 august şi urma să efectueze o vizită în Coreea de Nord vineri şi sâmbătă, „într-o misiune umanitară vizând eliberarea cetăţeanului american Kenneth Bae„.

Americanul a fost fost arestat în noiembrie în Coreea de Nord, şi condamnat, la sfârşitul lui aprilie, la închisoare. Acesta a fost transferat la un spital de la Phenian, starea sa de sănătate deteriorându-se.