Coreea de Nord a lansat două rachete balistice chiar înainte de vizita vicepreședintelui SUA Kamala Harris

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice chiar înainte de vizita vicepreședintelui SUA Kamala Harris
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Jeffrey Phelps - Pool via CNP

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune din capitala sa, Pyongyang, spre coasta de est, a anunțat armata sud-coreeană, în timp ce Coreea de Sud și Statele Unite au organizat exerciții navale comune care au implicat un portavion.

Coreea de Nord respinge rezoluțiile ONU ca fiind o încălcare a dreptului său suveran la autoapărare

Paza de coastă din Japonia a raportat, de asemenea, un presupus test de rachetă balistică.Vicepreședintele american Kamala Harris urmează să ajungă joi în capitala sud-coreeană, Seul, după o vizită în Japonia.

Coreea de Nord a lansat și duminică o rachetă balistică spre marea din largul coastei sale estice. Este supusă sancțiunilor ONU din 2006, pe care Consiliul de Securitate le-a intensificat constant – și în unanimitate – de-a lungul anilor pentru a tăia finanțarea programelor sale de arme nucleare și de rachete balistice.

Coreea de Nord respinge rezoluțiile ONU ca fiind o încălcare a dreptului său suveran la autoapărare și la explorarea spațiului și a criticat exercițiile militare ale Statelor Unite și ale Coreei de Sud ca fiind o dovadă a intențiilor lor ostile.

Urmăriți B1TV.ro și pe