Coreea de Nord: „Pregătirile pentru un test nuclear s-au încheiat şi caută doar momentul potrivit”

Coreea de Nord: „Pregătirile pentru un test nuclear s-au încheiat şi caută doar momentul potrivit”
Foto: DPA Images / -

Coreea de Nord este gata pentru realizarea unui test nuclear, după ce a încheiat pregătirile pentru acesta. Informația a fost oferită de un parlamentar sud-coreean în ajunul vizitei preşedintelui american Joe Biden la Seul, menționează News.ro.

Chiar dacă recent în Coreea de Nord a crescut considerabil numărul celor afectați de Covid-19, „pregătirile pentru un test nuclear s-au încheiat şi caută doar momentul potrivit” pentru a-l realiza, a declarat deputatul Ha Tae-keung reporterilor, citând informaţii ale Serviciului Naţional de Informaţii din Seul.

„Informaţiile noastre reflectă posibilitatea reală” de a testa rachete cu capacitate nucleară sau a unui test de arme nucleare la momentul călătoriei lui Joe Biden, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan.

Joe Biden va înfăptui prima vizită în Asia în calitate de președinte. El va sosi vineri seara la Seul pentru o serie de summituri.

Opinia experților este că testul nuclear ar fi capabil să îndrepte atenția oamenilor spre alt subiect, diferit de epidemia Covid-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe