CORONAVIRUS | Anthony Fauci, despre serul AstraZeneca: Probabil este un vaccin foarte bun. Compania a prezentat date depăşite

CORONAVIRUS | Anthony Fauci, despre serul AstraZeneca: Probabil este un vaccin foarte bun. Compania a prezentat date depăşite
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Jennings Graeme/Pool/ABACA

Anthony Fauci, consilier al preşedintelui american Joe Biden pentru coronavirus, a declarat, marți, că vaccinul AstraZeneca este probabil foarte bun, însă o comisie independentă de revizuire a fost îngrijorată de date care ar putea induce în eroare, prezentate într-un comunicat de presă de săptămâna aceasta al companiei farmaceutice.

„Probabil este un vaccin foarte bun”, a declarat doctorul Fauci, care este şi directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, conform Reuters, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că un comunicat al AstraZeneca a prezentat date „care erau oarecum depăşite şi ar putea fi chiar într-o oarecare măsură înşelătoare”, ceea ce a provocat îngrijorarea comisiei de monitorizare a datelor şi siguranţei.

Ulterior, AstraZeneca a anunţat că va contacta comisia independentă pentru studiul clinic al vaccinului în Statele Unite şi va pune la dispoziţie analiza primară a celor mai recente date.

Anthony Fauci recomandă americanilor să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri pentru Covid-19 care sunt aprobate

Doctorul Anthony Fauci a declarat că s-ar vaccina cu vaccinul pentru Covid-19 al companiei Johnson & Johnson, care tocmai a fost aprobat. Acesta i-a încurajat pe americani să accepte oricare dintre cele trei vaccinuri aprobate.

„Toate trei sunt într-adevăr destul de bune și oamenii ar trebui să o ia pe cea care le este mai disponibilă. Dacă te duci într-un loc și ai J&J, și acesta este cel care este disponibil acum, aș lua-o ”, a spus Fauci.

Anthony Faucy susține că simptomele COVID pot persista până la 9 luni de la infectare

Simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, avertizează consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci.

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni. Printre neplăcerile care persistă mult timp după vindecare se numără oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn.

Cunoscute drept „Covid lung” sau sechele post-acute ale Covid-19 (PASC), simptomele pot apărea ”cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai explicat medicul.

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a spus acesta, adăugând că fenomenul a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Fauci a afirmat că Institutele Naționale de Sănătate încep să studieze „COVID-ul lung” într-un efort de a identifica cauzele și posibilele tratamente.

Urmăriți B1TV.ro și pe