CORONAVIRUS | Austria reintră în lockdown începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie

CORONAVIRUS | Austria reintră în lockdown începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie
Foto: Pixabay

Guvernul austriac a anunţat sâmbătă un nou lockdown, începând de marţi şi până sfârşitul lui noiembrie. Astfel, oamenilor le este interzis să mai circule pe timpul nopţii, iar restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive se închid, cu scopul de a opri al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Carantină impusă în Austria pentru stoparea celui de-al doilea val de Covid-19

„O a doua izolare este implementată începând de marţi şi până la sfârşitul lui noiembrie”, a anunţat, într-o conferinţă de presă, la Viena, cancelarul conservator Sebastian Kurz, potrivit AFP, citat de news.ro.

Cancelarul a adăugat că nu a luat „această decizie cu uşurinţă, dar ea este necesară”.

Astfel că, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii se aplică între orele locale 20.00 şi 6.00.

Magazinele, întreprinderile, creşele şi şcolile primare rămân deschise, iar colegiile, liceele şi universităţile trec la învăţământul la distanţă, a precizat şeful Guvernului austriac.

Tetrele urmează să fie închise, iar hotelurile să primească numai călători cu afaceri.

Numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus a depăşit vineri un vârf de 5.600 şi se apropie de un prag de 6.000 de cazuri la care, potrivit Guvernului, spitalele riscă să nu mai poată primi pacienţi.

Marea Britanie se confruntă cu un nou lockdown pentru 4 săptămâni

Amintim că, sâmbătă seară, și prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat un nou lockdown de o lună, pe întreg teritoriul Angliei pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus care pun la încercarea capacitatea sistemului sanitar și riscă să ducă la o creștere exponențială a mortalității.

În ziua în care Marea Britanie a trecut de un milion de cazuri confirmate de Covid-19, Johnson a făcut o schimbare bruscă și a confirmat că restricțiile stricte asupra afacerilor și vieții de zi cu zi vor începe joi și vor dura până pe 2 decembrie.

El a spus la o conferință de presă televizată că „niciun prim-ministru responsabil” nu poate ignora cifrele sumbre.

În conformitate cu noile restricții, barurile, restaurantele, magazinele neesențiale trebuie să închidă, iar oamenii vor putea pleca de acasă doar pentru o scurtă listă de motive, inclusiv exerciții fizice. Activitățile care variază de la frizerii până la sărbătorile străine trebuie să fie din nou suspendate.

Spre deosebire de primul blocaj de trei luni al Regatului Unit, școlile, universitățile, șantierele de construcții și companiile de producție vor rămâne deschise.

Franța, în carantină totală

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că va fi reimpusă carantina totală de vineri, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus. Măsurile au intrat în vigoare în noaprea de joi spre vineri,„cel puțin până la 1 decembrie”.

Școlile rămân însă deschise, a anunțat președintele francez, dar barurile și restaurantele s-au închis.

La fel ca primăvara, francezii pot să iasă la muncă, să meargă la o întâlnire medicală, să își facă cumparaturile sau să ia aer. Întâlnirile private sunt excluse, întrunirile publice interzise.

În ceea ce privește companiile, „telelucrarea va fi generalizată ori de câte ori este posibil. Activitatea va continua mai intens în anumite sectoare de activitate, cum ar fi ghișeele, construcțiile … Guvernul va sprijini companiile foarte mici care vor începe o tranziție digitală ”.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)