CORONAVIRUS | Danemarca: Restaurantele din Copenhaga, obligate să închidă la ora 22:00

CORONAVIRUS | Danemarca: Restaurantele din Copenhaga, obligate să închidă la ora 22:00
Sursa foto: Pixabay

Guvernul danez a declarat marți că limitează programul de funcționare a restaurantelor, barurilor și cafenelelor din capitala Copenhaga la 22:00, după ce a fost sesizată o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus.

Regulile împotriva Covid-19, înăsprite în Danemarca

De asemenea, purtarea măştilor va fi obligatorie în restaurante, cafenele şi baruri atunci când persoanele nu sunt aşezate la mese. Anunțul a fost făcut de ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evenimentele private, precum nunţile şi botezurile, ar trebui să se încheie de asemenea la ora 22:00, a mai menționat el, conform Reutes și DPA, citate de Agerpres.

Noile măsuri vor intra în vigoare joi, 17 septembrie, şi vor fi valabile până cel puţin la 1 octombrie.

Heunicke a declarat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 334 de noi infecții cu SARS-CoV-2.

Rata de infectare cu coronavirus în Suedia, sub cea din Norvegia și Danemarca

Amintim că rata de infectare cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 a scăzut în Suedia sub cea din Norvegia și Danemarca, într-un impuls pentru abordarea „fără blocare”.

Suedia, a cărei rată a mortalității provocată de virusul Covid-19 a crescut deasupra vecinilor scandinavi închiși la vârful pandemiei, are acum o rată a cazurilor mai mică decât a Danemarcei și Norvegiei, pentru prima dată de la debutul crizei sanitare.