CORONAVIRUS | Franța a înregistrat un nou record negativ: Peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore

CORONAVIRUS | Franța a înregistrat un nou record negativ: Peste 13.000 de cazuri noi în 24 de ore

Epidemia de coronavirus a atins un nou record nevativ în Franța. Țara a înregistrat 13.215 cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de teste pozitive anunțate până în prezent.

Totodată, 123 de persoane au murit din cauza SARS-Cov-2, în spitale, în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de decese din 19 mai. De la începutul epidemiei, în Franța au fost înregistrate cel puțin 31.249 de pierderi omenești legate de Covid, dintre care 20.689 în spitale.

Aproximativ 3.626 de pacienți Covid au fost spitalizați în ultimele șapte zile, sau cu 403 mai mulți decât cifrele anunțate cu o zi înainte, inclusiv 571 în terapie intensivă, a declarat serviciul public de sănătate.

Pe de altă parte, rata de pozitivitate, respectiv proporția numărului de persoane pozitive comparativ cu numărul total de persoane testate, a rămas stabilă la 5,4%, scrie Le Figaro.

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, testat pozitiv

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat, pe contul său de Twitter, că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

„Am fost testat pozitiv pentru COVID-19 în această seară. M-am izolat imediat la mine acasă, în conformitate cu reglementările de sănătate emise de guvern. Nu am simptome. Voi sta în izolare timp de 7 zile. Îmi exercit funcțiile în continuare ”, a scris pe rețeaua de socializare ministrul.

Primăria din Marsilia denunță „lipsa resurselor” pentru spitalele sale

Primăria din Marsilia l-a acuzat vineri pe ministrul Sănătății că a făcut ca acest oraș „să joace în continuare rolul rău” în criza sănătății, acuzând guvernul de „lipsa resurselor” pentru spitalele din orașul Marsilia. „Marsilia nu este nici un țap ispășitor”, a explodat Benoît Payan, prim-adjunct și primar în funcție.

„Ministrul dumneavoastră al Sănătății joacă încă un rol greșit la Marsilia în actuala criză a sănătății, concentrând atenția mass-media asupra situației din orașul nostru”, a lamentat Benoît Payan, adresându-se guvernului într-o declarație. Joi, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a avertizat că „măsuri și mai puternice” , precum „închiderea barurilor” sau „interzicerea adunărilor publice” ar putea viza Marsilia și Guadelupa „dacă situația de sănătate nu se va îmbunătăți ”.

„Marsilia se află în fruntea acțiunilor preventive împotriva Covid-19 și compensează în mare măsură lipsa resurselor alocate de guvernul dumneavoastră pentru implementarea măsurilor pe care le impune orașului nostru”, a scris Benoît Payan. „De la primul val al Covid-19, am cerut statului să investească un miliard de euro pentru AP-HM (Asistență publică la spitalele din Marsilia)”, își amintește socialistul ales.

Adunări statice de peste 10 persoane interzise în Toulouse în parcuri și grădini

„Adunările statice de peste 10 persoane în parcuri, grădini și în apropierea cheilor sunt interzise în întregul departament” , a anunțat vineri la Haute-Garonne, prefectul Etienne Guyo.

Purtarea unei măști va fi obligatorie și pentru o lună suplimentară. De asemenea, va fi obligatorie pe un perimetru de 30 de metri în jurul unităților culturale, cluburilor sportive, gărilor și aeroporturilor.

„Pragul de alertă de 50 (cazuri la 100.000) a fost depășit în jurul datei de 22 august și acum se ridică la 147,8. La Toulouse, cifra este mult mai mare, 225,7, iar aceste cifre sunt în general mai mari decât media națională ” , a mai indicat prefectul.

Festivalul de carte anulat de la Nisa

O altă lovitură grea pentru evenimentele importante și activitățile culturale de pe Coasta de Azur. Amploarea evenimentelor majore a fost redusă la 1.000 de persoane. Festivalul de carte Mouans-Sartoux, un loc prin excelență pentru schimburi și dezbateri sociale, a fost astfel obligat să anuleze cea de-a 33-a ediție care avea loc pe 1, 2 și 3 octombrie.

Adunări private de peste 10 persoane nerecomandate în Ile-de-France

Întrunirile private de peste zece persoane trebuie evitate în regiunea Parisului, în timp ce epidemia Covid-19 pare să se înrăutățească, avertizează autoritățile vineri.

„ Un număr semnificativ de focare epidemice își au originea în familie sau prietenii. Prin urmare, revine tuturor să își protejeze pe cei dragi reconsiderând organizarea de adunări private, de îndată ce vor include mai mult de zece participanți ”, subliniază, într-un comunicat de presă comun, Agenția Regională de Sănătate (ARS) din Île-de-France, prefectura regională și prefectura poliției din Paris.

„ Această recomandare puternică se aplică și adunărilor festive sau conviviale de pe drumurile publice, care trebuie evitate sau declarate la prefectură dacă depășesc mai mult de zece participanți ”, continuă ei.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)