Coronavirus în Lume. Nou record de îmbolnăviri în Croația. Zagreb anunță noi măsuri

Coronavirus în Lume. Nou record de îmbolnăviri în Croația. Zagreb anunță noi măsuri
Foto: Pixabay

Pentru Croația, sâmbătă, 11 iulie, este cea mai neagră zi de la începutul crizei pandemice de Covid-19.Ministrul Sănătății, Vili Beros, a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 116 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirusde tip SARS-CoV-2, transmite Leggo.it.

Număr record de îmbolnăviri în Croația

Deși cifra nu pare a fi foarte mare în comparație cu numărul de cazuri de infectare din alte țări membre ale Uniunii Europene (UE), numărul este unul important având în vedere populația mică din Croația.

Reamintim faptul că în urmă cu două săptămâni,Croaţia a reintrodus carantina obligatorie de 14 zile pentru vizitatorii din Bosnia, Kosovo, Macedonia de Nord şi Serbia, în urma înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus în ultima săptămână, conformReuters.Obligaţia de autoizolare timp de 14 zile li se aplică inclusiv deţinătorilor de paşaport croat, a precizatministrul de interne, Davor Bozinovic.

Persoanele aflate în tranzit nu vor fi obligate să intre în carantină şi nici vizitatorii din cele zece state ale Uniunii Europene cu care Croaţia şi-a deschis frontierele la 1 iunie, respectiv Germania, Slovenia, Austria, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Lituania, Letonia şi Estonia.

În plus, în Croația adevenitobligatorie purtarea măştilor de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Croaţia a raportat sâmbătă 116 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, bilanţul general ajungând astfel la 3.532 de infectări cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, dintre care 118 persoane au decedat. În total, în Croația, s-au vindecat 2.466 de oameni în urma contagierii cu malaria respiratorie.

Zagreb anunță măsuri de protecție socială

Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri, ministrul sănătății, Vili Beros, a anunțat noi măsuri de limitare a răspândirii noului coronaviruspentru următoarele zile.Scopul este acelade a controla și de a reduce adunările în locuri publice și de a reconsidera metodele de intrare din statele vecine, toate fiinf obligate să facă față unei creșteri puternice a numărului de îmbolnăviri.

Cu toate acestea, autoritățile sanitare responsabile nu intenționează să impună restricții de circulație, ci mai degrabă îi îndeamnă pe oameni să respecte cu strictețe măsurile de igienă. Cetățenii sunt sfătuiți să poarte masca de protecție, să își dezinfecteze mâinile și, eventual, hainele și lucrurile personale, să poarte mănuși și să respecte distanța socială.

„Nu ne gândim la interdicții, ci la măsuri mai restrictive de igienă”, a explicat ministrul Beros.

În ceea ce privește organizatoreaevenimentelor publice, beneficiarilorli se va cere, de asemenea, să igienizeze locurile de întâlnire și să aibă liste cu cei prezenți, astfel încât orice persoană infectată să poată fi identificată mult mai ușor.

Totodată,personalul magazinelor, centrelor comerciale și facilităților turistice, precum și angajații din baruri și restaurante vor fi cu toții obligați să poarte mască de protecție.

În prezent, nu există turiști străini care să ficontractat noul virus în Croația, ci doar trei cazuri, care erau deja pozitive la momentul sosirii lor pe coasta Dalmată.

Turiștii depistațipozitiv vor trebui să petreacă perioada de carantina în Croația, în structuri înființate de hotelieri și proprietarii de centre de primire. Numai în cazul în care este posibilă organizarea returului, cu acordul țării de origine, va fi posibilă repatrierea.

Tags:
Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”