CORONAVIRUS | Marea Britanie: Amenzi de până la 10.000 de lire pentru persoanele care nu respectă autoizolarea

CORONAVIRUS | Marea Britanie: Amenzi de până la 10.000 de lire pentru persoanele care nu respectă autoizolarea
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Persoanele care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul infectării cu noul coronavirus vor fi sancţionatecu o amendă de până la 10.000 de lire, a anunţat sâmbătă guvernul britanic în cursul unei prezentări a noilor reguli vizând reducerea numărului de cazuri pozitive.

Premierul Boris Johnson, care a declarat în această săptămână că Marea Britanie se confruntă cu al doilea val de COVID-19, a prezentat noile măsuri de restricţie aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, cele mai afectate, potrivit The Guardian.

Începând din 28 septembrie, persoanele care sunt testate pozitiv cu noul coronavirus sau care au luat contact cu o persoană infectată, sunt obligate să se autoizoleze. În cazul nerespectării măsurilor, amenzile încep de la 1.000 de lire, ajungând la 10.000 lire.

“Trebuie să facem tot ce putem pentru a controla răspândirea virusului, pentru a preveni creşterea numărului de infectări.”, a declarat premierul Boris Johnson.

Pentru a îndemna la respectarea noilor măsuri de siguranţă, guvernul britanic oferă 500 de lire persoanelor cu venit limitat dacă nu au posibilitatea să lucreze de acasă pe perioada carantinării.

Premierul a declarant că nu doreşte să impunpă o nouă blocare naţională, în timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile deja luate.

În decursul zilei de sâmbătă au mai fost confirmate 4.422 de noi cazuri de COVID-19. Marea Britanie fiind cea mai lovită ţară europeană de pandemie în curs, la momentul actual.

Oamenii de știință au cerut miniștrilor să nu repete greșelile primei blocări naţionele și, în special, să ia măsuri pentru a proteja oamenii din cămine.

„Epidemiologic, situația este similară cu cea de la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie.Numărul spitalizărilor este în creștereși va continua să crească timp de aproximativ două săptămâni.”, a declarat un membru al grupul ştiinţific pentru situaţii de urgenţă(SAG).

“Dacă prim-ministrul nu va deţine controlul auspra crizei testării, copiii vor fi privaţi de educaţie. Vedem un val tot mai mare de închidere a şcolilor. Regimul de testare nu funcționează și nici nu ia în considerare problemelecu care trebuie să se confrunte multe familii”, a declarat Keir Starmer în cadrul unei conferinţe.