CORONAVIRUS | Marea Britanie ia în considerare izolarea orașului Leicester, după creșterea cazurilor

CORONAVIRUS | Marea Britanie ia în considerare izolarea orașului Leicester, după creșterea cazurilor
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Guvernul britanic are în vedere impunerea izolării în orașul Leicester după o creștere mare a numărului de cazuri de coronavirus, a relatat ziarul Sunday Times, citând surse ale guvernului.

Orașul Leicester din UK, în izolare după ce a înregistrat peste 500 infectări de Covid-19 în prima jumătate a lunii iunie

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, examinează o lege care să autorizeze o asemenea izolare, după ce Leicester a înregistrat peste 650 de cazuri de covid-19 în prima jumătate a lui iunie, transmite Reuters.

Hancock are în vedere „toate opțiunile”, inclusiv impunerea unui blocaj localizat, conform raportului.

În ciuda creșterii alarmante a numărului de teste pozitive de SARS-CoV-2, Anglia a anunțat noi măsuri de relaxare care vor fi implementate începând de luna viitoare, din data de 4 iulie.

Recent, autoritățile sanitare din Marea Britanie au anunțat că nivelul de alertă de coronavirus din Regatul Unit a fost redus de la 4, la 3.

Astfel că, saloanele de înfrumusețare, hotelurile, restaurantele, puburile, cinematografele, galeriile de artă și muzeele se vor redeschide, cu condiția ca oamenii să păstreze distanța socială, de minim 2 metri. De asemenea, și evenimentele private, cum ar fi nunțile vor putea fi permise, cu maxim 30 de participanți.

Pe de altă parte, premierul britanic, Boris Johnson, a atras atenția că măsurile sunt „reversibile”. Așadar, în cazul în care numărul cazurilor de infectare va crește puternic, sunt mari șanse să se revină a vechile măsuri.

Teatrele și sălile de concert, care au în vedere organizarea spectacolelor live, vor mai trebui să aștepte. Cel mai probabil, vor primi „undă verde” în următoarea etapă de relaxare.

În Anglia, unde locuiește peste 80% din populația Regatului Unit, au intrat în vigoare deciziile de relaxare a măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea răspândirii noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, însă Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord păstrează măsurile existente.

Pe teritoriul Marii Britanii s-au redeschis toate magazinele care au fost închise după decretarea carantinei.

Aglomerație pe plajele din Marea Britanie

Mii de oameni s-au înghesuit pe plajele, fără a ține cont de avertismentele premierului Boris Johnson, după ce, miercuri, mercurul din termometre a atins recordul de 32,6 grade Celsius în 2020, în Brighton și Bournemouth.

Ultima oră
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)
13:29 - Circa 4.500 de pacienți COVID-19 în spitale, cu peste 300 în plus față de ziua precedentă. La ATI sunt 350 de bolnavi infectați / 16.610 de cazuri noi și 58 de decese raportate în 24 de ore
13:21 - Gigi Becali, în mijlocul unor noi controverse: Patriarhul nu s-a vaccinat. Ştiu sigur
13:18 - Marcel Ciolacu: Suntem într-o criză energetică majoră, iar statul trebuie să intervină curajos / Măsurile aparțin coaliției / Rămân la părerea că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat (VIDEO)