CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că nu se impune amânarea alegerilor parlamentare din decembrie, deoarece ”momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente”.

Acesta a susținut, într-o conferinţă de presă, la Botoșani, că pericolul poate apărea din acţiunile competitorilor electorali de după încheierea votului, scrie Agerpres.

”Nu ştiu dacă o zi de alegeri, 6 decembrie, este momentul care va decide cum va merge această pandemie şi nu ştiu ce va fi în martie sau aprilie, unde vrem unii dintre noi să ducem aceste alegeri. Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente, la fel cum au fost şi alegerile locale. Ce facem noi după vot, cât de tare ne bucurăm în seara de după, câte zile vrem să sărbătorim după, asta poate fi într-adevăr un pericol”, a afirmat Tătaru.

Ludovic Orban: „Fiecare zi în care acest Parlament își prelungește activitatea peste termenul constituțional, este o zi în care România este în pericol”

Amintim că în timpul zilei de joi, 22 octombrie, premierul Ludovic Orban a susținut o declarație de presă în timpul căreia a fost întrebat și de ce Guvernul nu dorește amânarea alegerilor parlamentare din acest an.

Premierul a precizat faptul că alegerile nu vor fi amânate, iar România nu este singura țară din Europa care organizează un scrutin.

„Din punctul meu de vedere, alegerile, campania electorală și ziua votului, dacă sunt respectate regulile stabilite de autorități, nu presupun un risc suplimentar de răspândire a viruslui. În toate țările în care au fost prevăzute alegeri se organizează alegerile, s-au organizat și se vor organiza alegerile. Democrația înseamnă alegeri prin care cetățenii decid cine să-i reprezinte, în autoritățile locale, în Parlament. Fără alegeri nu există democrație! Fiecare zi în care acest Parlament își prelungește activitatea peste termenul constituțional este o zi în care România este în pericol, pentru că în acest Parlament există o majoritate iresponsabilă și ticăloasă, care adoptă pe bandă rulantă legi împotriva interesului României.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: Alegerile nu trebuie amânate

Președintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile parlamentare nu trebuie amânate. Potrivit șefului statului, alegerile legislative vor avea loc în data de 6 decembrie 2020, “dată care a fost deja stabilită conform legii”.

”Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dată care a fost deja stabilită conform legii. Am observat că unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna. Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică care ne permite un nou legislativ reprezentativ.

Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit. Alegerile trebuie să aibă loc la termen, e fundamental pentru modul în care vom gestiona pandemia și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că actuala majoritate a PSD nu mai reprezintă voința românilor și trebuie să plece de la conducerea țării. Iohannis îi acuză pe social-democrați că “au blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și au adoptat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani”.