CORONAVIRUS | Noi restricții în Cehia: Școlile, restaurantele, cinematografele și sălile de fitness se închid

CORONAVIRUS | Noi restricții în Cehia: Școlile, restaurantele, cinematografele și sălile de fitness se închid
FOTO: Hepta

Confruntate cu o creștere alarmantă a numărului cazurilor de infectare cu coronavirus, autoritățile din Cehia au decis să impună noi restricții. Astfel, începând de miercuri, restaurantele și cluburuile se vor închide și se va interzice consumul băuturilor alcoolice în locurile publice, informează france24.com.

Cehia impune noi restricții în contextul înmulțirii numărului cazurilor de coronavirus

De asemenea, sunt interzise grupurile mai mari de șase persoane, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie în stațiile de autobuz.

Decizia vine după cecinematografele, muzeele, grădinile zoologice și sălile de fitness au fost închise deja.

Și școlile vor rămâne închise în Cehia până la data de 2 noiembrie, cu excepția unităților de învățământ unde studiază copiii personalului medical.

La începutul lunii octombrie, starea de urgemță a fost instituită din nou în Cehia

Aceste noi restricții vin în contextul în care, la începutul lunii octombrie, în Cehia a fost instituită din nou starea de urgență.

Guvernul condus de premierulAndrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza ”creşterii semnificative”a numărului de infectări cu noulcoronavirus. În aceste condiții, Executivul are posibilitatea să restricţioneze libertatea de întrunire a cetăţenilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.

Starea de urgenţă a mai fost instituită pe teritoriul Cehiei de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele țării vor rămâne deschise.

Potrivit datelor publicate de site-ul worldometers.info, de la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în Cehia au fost confirmate peste 121.000 de cazuri de COVID-19. Bilanțul deceselor în rândul pacienților infectați cu coronavirus a depășit 1.000.

Creștere accelerată a numărului cazurilor de COVID-19 pe teritoriul Europei

Întreaga Europă se confruntă cu o înmulțire accelerată a cazurilor de infectare cu coronavirus, pe 8 octombrie fiind depășit numărul zilnic de 100.000 de îmbolnăviri pentru prima dată de la debutul pandemiei.

Astfel,Europaa înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de îmbolnăvire de la nivel mondial și aproape 22% din decesele globale în rândul pacienților cu COVID-19.

Epicentrul focarului din regiunea europeană s-a mutat în Regatul Unit, Spania și Franța, țări care au raportat cel puțin peste 10.000 de cazuri fiecare în ultimele zile.

Cu toate acestea, însă vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a recomandat statelor membre UE să nu instituie restricții de călătorie anti-COVID la frontierele interne ale blocului comunitar.

„Sigur că unele restricţii sunt necesare, dar un lucru este clar: coronavirusul este prezent în întreaga Europă şi nu îl vom aduce sub control prin restricţii la frontiere, ci prin colaborare”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”