CORONAVIRUS | Olanda impune noi restricţii în contextul pandemiei de coronavirus. Guvernul are în vedere închiderea școlilor

CORONAVIRUS | Olanda impune noi restricţii în contextul pandemiei de coronavirus. Guvernul are în vedere închiderea școlilor
Sursa foto: Twitter

Premierul olandez, Mark Rutte, a anunțatnoi măsuri de restricțiepentru a limitarăspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, afirmând că guvernul ia în considerare interdicții de circulație şi închiderea unităților de învățământ, informează Reuters.

Olanda ia măsuri suplimentare pentru a limita răspândirea Covid-19

Conform noilor măsuri de rectricție, olandezii nu vor mai putea să se întâlnească în publiccu mai mult de două persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.

De asemenea,muzeele, teatrele, cinematografele, grădinile zoologice şi parcurile de distracţii vor fi închise la rândul lor, pentru că numărul infecţiilor este în creştere în mai multe centre populate.

Hotărâreaafost luată din cauza unui al doilea val al epidemiei.

Primul ministru, Mark Rutte, a declarat că guvernul recomandă cu tărie ca oamenii să nu călătorească în străinătate pentru vacanţe, până la jumătatea lunii ianuarie.

”Lucrurile nu sunt rele, dar nici nu merg bine”, a explicat şeful guvernului într-o conferinţă de presă televizată.

”Numărul cazurilor noi este în scădere, nu nu suficient de rapid”, a mai spus Rutte.

Noile restricții vor intra în vigoare miercuri, 4 noiembrie, şi vor fi valabile timp de două săptămâni.

În același timp, mai multemăsuri de restricție vor fi menţinute până la jumătatea lunii decembrie pentru a încetini răspândirea noului virus ucigaș Covid-19.

În Olanda, barurile şi restaurantele au fost închise încă din13 octombrie, cu excepţia livrărilor la domiciliu.La acel moment, întâlnirile publice au fost limitatela patru persoane.

Purtarea măștii de protecție ar putea deveni obligatorie în Olanda

Olanda, la fel ca restul ţărilor europene, se confruntă de mai multe săptămâni cu oînmulţire semnificativă a cazurilor de infectarecu COVID-19.

Ministrul sănătății, Hugo de Jonge, a precizat că un plan de a face obligatorie purtarea măştii, pentru care a fost adoptată o lege de urgenţă, în scopul evitării problemelor constituţionale, este aşteptat să intre în vigoare pe 1 decembrie în Olanda.

Olanda s-a alăturat Marii Britanii, Franţei, Germaniei şi mai multor alte state europene care au restricţionat adunările publice şi circulaţia persoanelor.

Institutul Naţional pentru Sănătate din Olanda a raportat că în ultima săptămână au fost identificate 60.087 de cazuri noi de coronavirus, în scădere de la 67.542 de cazuri în săptămâna anterioară, fiind pentru prima oară când numărul infecţiilor a scăzut după luna august.

În prezent, spitalele lucrează aproape de capacitatea maxină, din cauza creşterii numărului pacienţilor cu Covid-19. În acest context, guvernul este nevoit să reducă presiunea asupra sistemului de sănătate.

Spre deosebire de vecini,Olandaa evitat până acum măsurile stricte derestricţie. Dar valul al doilea al pandemiei s-a “revărsat” şi peste Ţara lalelelor.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)