CORONAVIRUS | Papa Francisc se va vaccina săptămâna viitoare împotriva Covid-19

CORONAVIRUS | Papa Francisc se va vaccina săptămâna viitoare împotriva Covid-19

Papa Francisc a declarat că plănuieşte să se vaccineze săptămâna viitoare împotriva noului coronavirus şi i-a îndemnat pe toţi oamenii să se imunizeze.

“Cred că este etic ca toţi oamenii să se vaccineze. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar şi cu vieţile altora”, a spus, sâmbătă, Suveranul Pontif, conform Reuters, citat de News.ro.

Totodată, Vaticanul a anunţat că va începe în curând campania de vaccinare împotriva Covid-19.

“Săptămâna viitoare vom începe vaccinarea aici, la Vatican, şi eu m-am programat. Trebuie făcut”, a adăugat Papa.

Regina Elisabeta şi prinţul consort Philip au fost vaccinaţi împotriva COVID-19

Amintim că regina Elisabeta şi prinţul consort Philip au fost vaccinați împotriva noului coronavirus.

Cuplul a primit sâmbătă primele doze de vaccin anti-COVID-19 , potrivit unui purtător de cuvânt, într-un anunț rar care comentează problemele de sănătate privată ale regalei.

Se înțelege că regina a decis că informațiile ar trebui făcute publice pentru a preveni inexactitățile și speculațiile suplimentare.

O sursă regală a confirmat că injecțiile au fost administrate de un medic de uz casnic regal la castelul Windsor.

Regina, în vârstă de 94 de ani, și Philip, în vârstă de 99 de ani, au petrecut izolarea în Anglia, adăpostindu-se acolo, după ce au decis să aibă un Crăciun liniștit la reședința lor din Berkshire, renunțând la tradiționala familie regală de la Sandringham .

Corespondentul regal al Sky News, Rhiannon Mills, a declarat că este o mișcare „incredibil de neobișnuită” a Palatului pentru a face știrile publice.

„De când am aflat că vaccinurile COVID-19 urmau să fie lansate în Marea Britanie, s-au speculat dacă și când regina și prințul Philip vor beneficia de el – până la urmă, din cauza vârstei lor și nu doar a pozițiilor lor, au fost în fruntea listei”, a spus ea.

„Palatul a spus în mod constant că aceasta a fost o chestiune privată pentru monarhul de 94 de ani și pentru consoarta sa de 99 de ani, foarte în concordanță cu modul în care ar avea de obicei de-a face cu orice legătură cu sănătatea lor”.