CORONAVIRUS| Persoanele asimptimatice reprezintă o „componentă-cheie” a răspândirii noului COVID-19

CORONAVIRUS| Persoanele asimptimatice reprezintă o „componentă-cheie a răspândirii noului COVID-19
Foto: Pixabay.com

Persoanele asimptimatice sunt o „componentă-cheie” a răspândirii noului coronavirus, fiind transmiţătoare la fel de periculoase ca cele testate pozitiv, potrivit TheSun.

Experţii din Coreea de Sud au susținut că persoanele asimptomatice, au un adevărat rol în trasmiterea virusului, incluzând febră, tuse nouă şi persistentă sau pierderea gustului şi a mirosului.

Autorul principal al studiului, profesorul Sung-Han Kim, a declarat că aceste persoane asimptomatice ar trebui să determine oamenii să poarte masca de protecţie.Purtarea măştii devine la fel de importantă, deoarece acum ştim că unele persoane purtătoare pot fioligosimptomatice însă pot să răspândească virusul către cei sănătosi.

În prezent, în Marea Britanie cazurile sunt în continuă creştere, iar premierul Boris Johnson a impus noi măsuri de protecţie.

În urma studiilor realizate în Coreea de Sud, au existat 213 pacienți fără simptome severe.Dintre aceştia19% au fost asimptomatici. Cercetările au arătat că persoanele fără simptome joacă un rol important în transmiterea noului virus.