CORONAVIRUS | Pfizer a descoperit că în Mexic şi Polonia circulă versiuni false ale vaccinului său

CORONAVIRUS | Pfizer a descoperit că în Mexic şi Polonia circulă versiuni false ale vaccinului său
Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Miercuri seară, compania Pfizer Inc. a declarat că a decoperit că în Mexic şi Polonia circulă versiuni false ale vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat cu BioNTech.

De asemenea, compania a avertizat că anonimatul oferit de comerţul electronic va face să crească răspândirea acestui tip de fraudă.

Pfizer a declarat pentru CNN, transmite News.ro, că lucrează îndeaproape cu autorităţile pentru a depista ameninţări aduse lanţului său de distribuţie.

De mai multe luni a fost spus că cererea mare de vaccinuri anti-Covid ar putea duce la apariţia de seruri ilegale.

Ulterior, Wall Street Journal a scris miercuri că cel puţin 80 persoane au primit la o clinică din Mexic astfel de doze false, vândute cu 1.000 de dolari fiecare. Aparent, ei nu au fost afectaţi fizic. Flacoanele, găsite în lăzi frigorifice portabile, aveau înscrise numere de lot diferite de cele trimise în ţară şi o dată de expirare greşită, a spus Dr. Manuel de la O Cavazos, ministru al Sănătăţii din statul Nuevo León.

Pe de altă parte, în Polonia autorităţile au descoperit în apartamentul unui bărbat flacoane cu tratament anti-riduri reetichetate ca vaccin Pfizer. Nicio persoană nu a fost vaccinată cu un astfel de ser în Polonia.