CORONAVIRUS| Povestea cutremurătoare a italianului care a murit la șase luni după infecţia cu COVID-19

CORONAVIRUS| Povestea cutremurătoare a italianului care a murit la șase luni după infecţia cu COVID-19
foto:corriere.it

Un italian, în vârstă de 64 de ani, a murit la doar șase luni după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta nu avea probleme de sănătate, însă organismul lui a fost afectat puternic de virus, povesteşte soţia bărbatului pentru corriere.it, potrivit ProTv.

Bărbatul din Italia, pe numele său Mario Fanelli,s-a trezit peste noapte cu febră de 39 de grade. Acesta nu a oferit mare importanţă la început şi a ales să se trateze acasă cu medicamente timp de 10 zile. Observând că temperatura nu dă semne să scadă şi începând să se simtă din ce în ce mai rău, a fost internat la jumătatea lunii în spitalul din Rimini.

Soţia povesteşte despre chinul prin care a trecut soţul ei

“Când aud oameni care spun că virusul nu există, că este mai slab, că nu vor să poarte măști, simt o furie imensă. Ei nu știu prin ce am trecut, ceva ce nu-i doresc nici celui mai mare dușman al meu. Mario nu suferea de alte patologii, el lua doar o pastilă de tensiune”, a spus soția bărbatului, care a dezvoltat și ea o formă ușoară de Covid-19.”,

Bărbatul a scăpat de virus după 20 de zile de stat în spital, însă organismul îi era deja puternic afectat şi foarte slăbit. După ce s-a vindecat de infecţia cu coronavirus medicii l-au trezit treptat din coma indusă în care era, însă în ciuda tratamentelor care îi erau administrate bărbatul nu a rezistat şi s-a stins din viaţă.

„Un medic mi-a explicat că acest virus reacționează foarte diferit de la un pacient la altul. Îi afectase plămânii, stomacul și inima soțului meu. Avusese o infecție pleurală. Și în ultimele luni a suferit numeroase operații, inclusiv ultima de acum câteva zile, o ultimă încercare făcută de medici pentru a-i salva viața. O încercare din păcate inutilă. Dar Mario devenise negativ și învinsese virusul. Dar virusul îi afectase prea tare organismul”, a mai spus soția bărbatului.

Italianul a reuşit să-şi vadă mai soţia înainte să închidă ochii pentru totdeauna.