CORONAVIRUS. Premierul israelian Benjamin Netanyahu, în carantină

CORONAVIRUS. Premierul israelian Benjamin Netanyahu, în carantină
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în vârstă de 72 de ani, se află în autoizolare, după ce unul dintre consilierii săi a fost diagnosticatpozitiv cu coronavirus.

Potrivit presei locale, consilierul ar fi fost prezent, săptămâna trecută, la o reuniune la care a luat parte și Netanyahu.

De asemenea, surse din politica de la Tel Aviv spun că premierul va fi testat încă o dată, după ce rezultatul din 15 martie a fost negativ.

Până la finalul anchetei epidemiologice, Benjamin Netanyahu și cei mai apropiați oameni ai săi rămân în carantină.

Amintim că Ministerul Sănătății din Israel impune carantină de 14 zile pentru orice persoană care s-a aflat în preajma unui om infectat cu coronavirus.

Israelul a raportat până în prezent 4.347 de cazuri de infectare şi 16decese cauzate de COVID-19.

Amintim că rabinul şef al Israelului a cerut ca milioane de evrei să participe la o rugăciune colectivă, fiecare persoană separat.(Detalii AICI)

Totodată,Ministerul Apărării dinIsraela declarat, în data de 25 martie, că ia în calcul detectarea simptomelor COVID-19 prin intermediul testelor de “amprentă vocală”, realizată în urma analizării vocilor pacienţilor care sunt deja infectați cu noul coronavirus. Pe baza acestei amprente sociale ar putea fi detectate mult mai ușor alte cazuri de coronavirus.

De asemenea, amintim că în România sunt1.952 de cazuri de COVID-19, 53 de pacienți, la ATI, dintre care 33, în stare gravă. 180 de persoane, vindecateși 46 de decese.