CORONAVIRUS: Restricţii suplimentare în unele regiuni din Italia, începând de miercuri

CORONAVIRUS: Restricţii suplimentare în unele regiuni din Italia, începând de miercuri
foto: Pixabay

În unele regiuni din Italia s-au anunţat restricţii suplimentare împotriva răspândirii noului coronavirus, în ceea ce priveşte viaţa publică, potrivit DPA.

Începând de miercuri, purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în spaţiile publice pentru toţi cei cu vârste de peste şase ani.

Autorităţile din Sicilia au informat că toţi călătorii internaţionali vor trebui să se testeze la sosire şi să se înregistreze pe un site sau la un medic.

‘Odată cu începutul sezonului gripal, intrăm într-o fază delicată a epidemiei’, a declarat preşedintele regiunii, Nello Musumeci.

În urmă cu o săptămână, o altă regiune din sudul Italiei, Campania, unde se află oraşul Napoli, a impus purtarea măştilor de protecţie în public, inclusiv în aer liber, până cel puţin la 4 octombrie.

De asemnea, şi la Genoa, în nord-estul ţării, oamenilor li se cere ca în unele zone să poarte măşti în spaţiile publice deschise.

Noile măsuri de restricţie vor fi în vigoare până cel puţin la30 octombrie.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)