CORONAVIRUS| Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19

CORONAVIRUS| Rusia va începe vaccinarea în masă împotriva COVID-19
Foto: Pixabay.com

Primarul Serghei Sobianin a anunţat, luni, că în Moscova se va începe vaccinarea în masă a rezidenţilor cu vaccinul Sputnik V, împotriva noului coronavirus, potrivit Agerpres.

“Vom începe vaccinarea în masă a populaţiei în decembrie-ianuarie”, a declarat Sobianin într-un mesaj publicat pe site-ul său.

Vaccinul Sputnik V, înregistratla 11 august, a provocat controverse în rândul membrilor comunităţii ştiinţifice internaţionale pe fondul afirmaţiilor că nu a fost suficient testat. Oficialii ruşi din domeniul sănătăţii au susţinut însă cu fermitate vaccinul.

Conform primarului Serghei Sobianin, în prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

Rusiaa confirmat marți, 13 octombrie13.868 de noi cazuri Covid-19, aducând numărul său oficial de cazuri la 1.326.178 și stabilind un nou record pentru infecțiile zilnice.

De asemenea,Moscovaesteepicentrul focarului rusesc de Covid-19, cu 4.618 noi infecții confirmate, a înregistrat, de asemenea, cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la mijlocul lunii mai.

Drept urmare,Rusia se situează pe locul al patrulea la nivel global la numărul de contagieri cu noul coronavirus.