CORONAVIRUS | Spania: Noi restricții impuse în Comunitatea Madrid. Coridele sunt interzise. Limitări privind adunările de persoane

CORONAVIRUS | Spania: Noi restricții impuse în Comunitatea Madrid. Coridele sunt interzise. Limitări privind adunările de persoane

Autoritățile din Comunitatea Madrid impun noi măsuri de restricție, menite să limiteze răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Astfel, începând de luni sunt interzise coridele și limitate adunările publice și private la cel mult zece persoane, potrivit agenției EFE.

Noi măsuri de restricție în Comunitatea Madrid în contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus

Interdicția provind coridele de tauri se aplică într-o regiune în care se află cele mai celebre arene din lume, La Ventas. Asta în condițiile în care inițial se discuta despre organizarea acestora fără public.

Totodată, autoritățile spaniole au decis că la adunările din spațiile publice sau private pot participa cel mult zece persoane

În același timp, restaurantele din interiorul hotelurilor vor trebui să își limiteze capacitatea la 50%, iar între scaunele de la mese trebuie să existe o distanță de 1,5 metri.

De asemenea, sunt interzise spectacolele cu public în interior. Cât despre organizarea de nunți, în cadrul evenimentelor de acest fel se interzic dansurile, iar invitații pot mânca sau consuma băuturi doar stând la masă.

O altă restricție vizează organizarea de festivități și ceremonii în lăcașuri de cult sau cimitire, unde numărul de participanți va fi limitat la 60% din capacitate.

Aceste restricții au fost impuse în contextul în care, de la sfârșitul luniii iulie, Comunitatea Madrid a înregistrat o creștere a numărului cazurilor de coronavirus. Măsurile vor fi actualizate la fiecare 15 zile, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Situația cazurilor de COVID-19 în Comunitatea Madrid

Cele mai recente date privind cazurile de coronavirus din Comunitatea Madrid arată că, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 560 de noi îmbolnăviri și 16 decese, un bilanț în scădere față de cele 1.150 de cazuri de coronavirus și 20 de victime înregistrate vineri, potrivit La Vanguardia. Pe de altă parte, numărul persoanelor spitalizate a crescut la 2.157 de la 1.937.

La cele 560 de noi cazuri se adaugă alte 2.256 de îmbolnăviri care datează din zilele anterioare și au fost raportate acum.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, în Comunitatea Madrid au fost înregistrate 150.072 de cazuri, depistate în urma testărilor PCR, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătății de la Madrid.

În ceea ce privește situația cazurilor de COVID-19 la nivelul întregii Spanii, informațiile disponibile, la ora redactării acestei știri, pe site-ul worldometers.info arată că bilanțul infectărilor a depășit 517.000, iar cel al victimelor a trecut de 29.000.

Președintele Guvernului central spaniol,Pedro Sanchez, a anunțat, la finalul lunii august, că va pune forțe armate la dispoziţia regiunilor autonome, care au competenţe în materie de sănătate, pentru a gestiona mai bine evoluția epidemiei de coronavirus. 2.000 de militari vor fi desfășurați în acest scop.

„Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor efective ale forţelor armate pentru a realizatrasareacazurilor. (…)Nu ne putem permite ca pandemia să reînceapă să preia controlul vieţii noastre, noi trebuie să preluăm controlul, să spargem această a doua curbă”a contagiunilor, a spus președintele Guvernului central al Spaniei, citat de El Pais.