CORONAVIRUS | Starea de urgență, prelungită până la sfârşitul anului în Ucraina

CORONAVIRUS | Starea de urgență, prelungită până la sfârşitul anului în Ucraina
Sursa foto: Pixabay

Guvernul din Ucraina a prelungit, miercuri, starea de urgenţă impusă în luna martie pentru a face faţă epidemiei de COVID-19 până la 31 decembrie, potrivit unui anunț făcut de premierul Denis Şmigal.

În Ucraina, starea de urgență a fost prelungită până la sfârşitul anului

”În lume şi în Ucraina incidenţa COVID-19 creşte. Prin starea de urgenţă sprijinim activitatea tuturor serviciilor implicate în prevenirea bolii”, a declarat Şmigal după şedinţa de guvern la care s-a luat decizia, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

În luna martie, Ucraina a impus măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pe care le-a relaxat parţial începând din luna mai pentru a permite redresarea economiei. De atunci este prelungită periodic starea de urgenţă, denumită şi ”carantina adaptivă”, procedură prin care pot fi menţinute sau instituite restricţii antiepidemice, ultima prelungire expirând pe 31 octombrie.

Ulterior, de la 1 august, restricţiile sunt aplicate ţinând cont de numărul cazurilor de infectare din fiecare regiune a ţării, fiind astfel stabilite patru zone în funcţie de nivelul de gravitate a epidemiei, respectiv zonele verde, galbenă, portocalie şi roşie. Restricţiile decise prin plasarea unei regiuni într-una din aceste zone includ suspendarea transportului public, a serviciilor publice şi alte măsuri.

Noile măsuri, care vor intra în vigoare odată cu decizia de prelungire a restricţiilor, privesc limitarea orarului de funcţionare a restaurantelor şi altor localuri între 07:00 şi 22:00, interzicerea participării publicului la evenimentele sportive, cu excepţia celor internaţionale, pentru care Ministerul Sănătăţii va decide de la caz la caz, precum şi limitarea participării la evenimente sau reuniuni la maxim 50 de persoane în zonele verzi, 30 în zonele galbene şi 20 în cele portocalii.

Totodată, toate companiile vor trebui să-şi trimită angajaţii în telemuncă, acolo unde este posibil, cu menţinerea salariului neschimbat.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”