CORONAVIRUS | Suedia anunță primele restricții de la începutul pandemiei de Covid-19. Lockdown parțial din 20 noiembrie

CORONAVIRUS | Suedia anunță primele restricții de la începutul pandemiei de Covid-19. Lockdown parțial din 20 noiembrie
foto: Pixabay

Suedia, țară carepână acum a mersdoar pe formula recomandărilor,a impus noi măsuri de restricție pentru a evita răspândirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2 în rândul populației. Seva interzice vânzarea de alcool după ora 22.00 în baruri și restaurante, începând cu 20 noiembrie.Este prima formă de lockdown pe care Suedia o anunță de la debutulcrizei epidemice.

Ce măsuri iau autoritățile

Autoritățile din Suedia adoptă noi restricții pentru a oprirăspândirea virusului Covid-19 în rândul populației.

Toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia se vor închide la ora 22.30, începând de pe 20 noiembrie.Măsura va fi valabilă până cel puțin în februarie.

”Ne confruntăm cu o situație care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în poziția în care am fost în primăvară”, a declarat premierulStefan Lofven.

Această declarație a fost făcută în contextul în care, miercuri, în Suedia, au fost raportate4.467 de noi cazuri de infecție cu noul virus ucigaș Covid-19,iar unitățile spitalicești se confruntă cu un număr mare de internări.

În plus, în ultimele zece zile, numărul pacienților de la ATI s-a dublat în Suedia.

Este prima formă de lockdown pe care Suedia o anunță de la începutul crizei sanitare declanșată de virucul Covid-19, până acum mergând doar pe formula recomandărilor. Măsurile sunt încă semnificativ mai ușoare decât cele din Marea Britanie, Franța sau alte țări membre ale Uniunii Europene (UE) în care barurile, restaurantele și magazinele au fost închise atât la interior, cât și la exterior.

”Avem o iarnă lungă și dură în fața noastră”

De curând, autoritățile din 13 regiuni din cele 21 ale Suediei au emis mai multe recomandări pentru populație, printre acestea numărându-se și evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinței.

În ciuda tuturor eforturilor depuse de autorități, recomandările par să aibă un efect limitat. În ultima săptămână,numărul infectărilora atins un nou record, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de internări.

Premierul Lofven a declarat că este gata săimpună măsuri mult mai durepentru a limita adunările publice,în cazul în care recomandările făcute cetățenilor nu dau rezultate.

La rândul său, șeful Agenției de Sănătate Publică din Suedia, Johan Carlson, a declarat că speră că oamenii vor colabora pentru a opri răspândirea virusului. El i-a avertizat pe suedezi că „avem o iarnă lungă și dură în fața noastră”.

În ultimele zece zile, numărul pacienților bolanvi de coronavirus de la secțiile de Terapie Intensivă s-a dublat în Suedia.

De la debutul pandemiei si până în momentul de față, în Suedia, au fost peste 166.707de persoane infectate, potrivit ultimelor date furnizate de site-ul worldometers.info.

Suedia a ajuns la 6.092de decese cauzate de infecția cu Covid-19.