Turcia | Erdogan promite că fiecare cetățean va primi săptămânal cinci măști de protecție în mod gratuit în contextul pandemiei de coronavirus

Turcia | Erdogan promite că fiecare cetățean va primi săptămânal cinci măști de protecție în mod gratuit în contextul pandemiei de coronavirus
Foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Noi măsuri luate în Turcia pe fondul răspândirii noului coronavirus. Săptămâna aceasta, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că oamenii nu pot intra în magazine și piețe fără măști de protecție pe față. Ba mai mult, cetățenii pot solicita cinci măști, pe care le vor primi săptămânal în mod gratuit, prin intermediul serviciilor poștale electronice din țară, însă sunt grupuri de vârstă care fac excepție de la această regulă, potrivit trtworld.com.

Fiecare cetățean va primi câte cinci măști de protecție. Care sunt grupele de vârstă care fac excepție de la regulă

Potrivit datelor, nu toată populația conduse de Recep Tayyip Erdogan poate beneficia de această facilitate. Cele cinci măști de protecție vor fi primite de către fiecare cetățean, dar cu excepția celor în vârstă de 20 de ani sau mai puțin, și de 65 de ani sau mai mult. Persoanele care nu se încadrează în grupele de vârstă enunțate mai sus, pot solicita cinci măști gratuite pe săptămână prin serviciul poștal, la adresa de internet maske.epttavm.com.

Turcia a început duminică să distribuie măști de față gratuite cetățenilor pentru a stopa răspândirea de Covid-19 în țară. Cetățenii pot solicita respectivele măști gratuite prin intermediul site-ului serviciilor poștale electronice din țară, ePttAVM.com.

Pentru aplicarea acestei măsuri, Ministerul Sănătății și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din Turcia au decis în comun să distribuie măști gratuite, potrivit declarației de pe pagina de internet a serviciilor poștale.

Pe lângă măsura celor cinci măști de protecție primite în mod gratuit în fiecare săptămână, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că oamenilor le este interzis să intre în magazine și piețe fără să poarte măsti de protecție.

Situația cauzată de răspândirea cu noul coronavirus în Turcia

În prezent, există o perioadă de restricții parțiale în Turcia pentru ambele grupe de vârstă pentru a stopa focarul de coronavirus.

Turcia a confirmat un total de 649 de decese cauzate de infectarea cu noul coronavirus, în timp ce numărul persoanelor care suferă de COVID-19 a ajuns la 30,217, potrivit cifrelor oficiale de luni seara, 6 aprilie.

Datele arată că peste 1.3 de milioane de cazuri au fost raportate la nivel mondial, cu un număr de decese de peste 74 de mii și peste 286 de mii de recuperări, potrivit datelor actuale.

Măsuri luate de Turcia pentru a stopa răspândirea coronavirusului

Turcia a luat o serie de măsuri pentru a preveni propagarea noului coronavirus încă de la apariţia sa în această țară. În cotextul pandemiei, s-a limitat urilizarea spațiilor publice, s-au impus restricții de călătorie și a fost anunțat un program de sprijin economic de 15 miliarde de dolari pentru a ca Turcia să poată să își susțină economia aflată în dificultate din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit informațiilor de la sfârșitul lunii martie, Turcia a declarat că va acorda mai multă atenție nevoii de echipamente în propria țară și a redus exportarea acestora și în alte țări.

Tot la sfârșitul lui martie se știa că Ankara a decis să restricţioneze vânzarea măştilor, impunând prezentarea unei recomandări medicale pentru eliberarea anumitor măşti de protecție.

Ultima oră
20:23 - Cinci persoane au ajuns la spital după un accident între un autoturism și un TIR, în județul Cluj. Un bărbat a fost rănit grav
20:07 - Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”