CORONAVIRUS| Twitter i-a suspendat contul virusologului chinez care a afirmat că noul COVID-19 a fost „creat de om” în laborator

CORONAVIRUS| Twitter i-a suspendat contul virusologului chinez care a afirmat că noul COVID-19 a fost „creat de om” în laborator

Virusologului chinez Li-Meng Yan, care a afirmat că noul COVID-19 a fost creat într-un laborator din Wuhan, i-a fost blocat contul de Twitter, scrie The Independent.

Doctorul Li-Meng Yan avea peste 60.000 de urmăritori pe Twitter, iar vestea cum că ar avea dovezi că guvernul chinez a fost implicat în crearea virusului, care a ucis peste 936.156 de oameni în întreaga lume, a făcut furori pe reţelele de socializare.

Twitter a introdus în luna mai o politică contestată cu privire la postările care conţin informaţii despre noul coronavirus. Noua politică a fost introdusă pentru a “oferi explicații sau clarificări suplimentare în situațiile în care riscurile de vătămare asociate unui tweet sunt mai puțin severe, dar în care oamenii pot fi confundați sau induși în eroare de conținut”, după cum a precizat Twitter.

Twitter i-a suspendat contul doctorului Yan după ce a făcut precizările în legătură cu originile COVID-19 într-un raport alături de un grup fondat de fostul consilier al președintelui Donald Trump, Steven Bannon.

Cercetătorii au susținut că au dovezi conform cărora noul coronavirus a fost creat într-un laborator. Dr. Yan a apărut, marți, la Tucker Carlson, de la Fox News, pentru a vorbi despre raport:

“Am dovezi care să arate de ce o pot face, ce au făcut, cum au făcut-o”. Iar lumea științifică tace… lucrează împreună cu Partidul Comunist Chinez, nu vor ca oamenii să știe adevărul”, a spus docrotul Li-Meng Yan în cadrul emisiunii.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)