Coronavirus: Un nou record negativ în Franța. Peste 32.000 de cazuri într-o singură zi

Coronavirus: Un nou record negativ în Franța. Peste 32.000 de cazuri într-o singură zi
FOTO: Hepta

Autoritățile din Franța au raportat sâmbătă seară peste 32.000 de cazuri de infecție cu virusul Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, odată cu intrarea în vigoare a unor noi restricţii în principalele oraşe pentru a ţine sub control pandemia declanșată de noul virus ucigaș.

Record de infecții înregistrat în Franța: 32.427 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Pentru prima dată de la debutul crizei sanitare, pragul de 32.000 de infectări cu coronavirus a fost depășit înFranța, în cursul zilei de sâmbătă.

Concret, 32.427 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore înFranța. De asemenea, mai multe persoane și-au pierdut viața față de ultima raportare,informeazăNews.ro.

Începând de sâmbătă, Guvernul francez a impus în regiunea Paris şi în alte opt zone metropolitane noi măsuri de restricție, printre care interzicerea circulaţieipe timp de noapte, începând de la ora 9 seara, până la şase dimineaţa, pe durata a patru săptămâni.

Numărul de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2anunţate în cursul zilei de sâmbătă de ministerul sănătății este un record, potrivit publicației The Guardian.

În acest moment, în Franța, 84 de departamente sunt în situaţie ridicată de vulnerabilitate, în timp ce pentru 16 aceasta este moderată, iar pentru un departament, vulnerabilitatea este redusă.

De asemenea, conform datelor Agenţiei de Sănătate Publică din Franţa, 1269 de persoane au fost internate la secțiile de terapie intensivă în ultimele zile.

Noi restricții anti-Covid-19 în Paris

ÎnFranțaau fostimpusenoi restricții, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a crescut semnificativ. Astfel, în Paris, barurile și restaurantele s-au închis. Asistența în universități a fost redusă la jumătate, iar piscinele (cu excepția activităților școlare) și sălile de fitness se vor închide.

De asemenea, au fost interzise activitățile desfășurate în corturi. Astfel, nunțile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.

Și magazinele vor trebui să se adapteze la noile reguli, pentru ca distanțarea fizică să poată fi respectată. Se va impune limitarea asistenței la un client pe o suprafață de 400 de metri.

În plus, autoritățile franceze au încurajat companiile să le ofere angajaților posibilitatea să lucreze de acasă, dacă acest lucru este posibil.

În Paris există deja peste 200 de focare de coronavirus. În consecință, pentru Paris şi regiunea pariziană a fost impusnivelul maxim de alertă sanitară. Deciziava dura două săptămâni,transmite agenția de știriReuters.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“