Coronavirus: Un spray nazal produs de o companie australiană oprește reproducerea virusului Covid-19

Coronavirus: Un spray nazal produs de o companie australiană oprește reproducerea virusului Covid-19
Sursa foto: Pixabay

O companiede biotehnologie australiană a anunțat luni că a dezvoltat un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, produspentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate stopa reproducerea virală a noului coronavirus de tipSARS-CoV-2, transmite agenția de știriEFE.

Un spray nazal produs de o companie australiană limitează reproducerea noului virus ucigaș Covid-19

Potrivit reprezentantului al companiei australieneEna Respiratory,care dezvoltă produsul INNA-051, testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%.

Studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare pentru boala respiratorie declanșată de virusul SARS-CoV-2, informează Ena Respiratory.

Directorul administrativ al companiei australiene, Christophe Demaison, a explicat că pentru persoanele care se expun la infecția cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 ”este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

Despreacest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, se spune că va preveni ca persoanele infectate să transmită şi pe altora malaria respiratorie, a precizat directorul companiei menţionate, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni.

De asemenea,directorul companiei menţionat,care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni, a menționat că pe lângă faptul că va avantaja persoanele cele mai vulnerabile,acest aerosolva preveni ca persoanele infectate să transmită şi pe altora malaria respiratorie.

Sprayul nazal produs de compania australiană se va aplicao dată sau de două ori pe săptămână.

Compania a anunţat că a obţinut în jur de 7 milioane de euro de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare.

Când și cum se va realiza sfârșitul pandemiei de coronavirus

Istoricii preconizează că epidemia de Covid-19s-arputea încheia în mai multe moduri.

Potrivit istoricilor,finalul pandemiei de coronavirusse poate produce atunci când oamenii vor scăpa de epidemia de teamă. Este nevoie ca oamenii să adopte un comportament adecvat, respectând măsurile de igienă recomandate de către autorități și de către medici.

”După cum am observat în dezbaterea despre deschiderea economiei, multe întrebări referitoare la aşa-numitul sfârşit epidemic nu sunt determinate de datele medicale şi de sănătate publică, ci de procesele socio-politice”, a subliniat istoricul.

Sfârşiturile pandemiilor ”sunt foarte, foarte urâte. Dacă privim în urmă, avem puţine date. Pentru cine se termină epidemia şi cine ajunge să spună acest lucru?”, subliniază Dora Vargha, istoric la Universitatea Exeter.

Tags:
Ultima oră
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”
19:57 - Mai mulți europarlamentari suspectează Rusia că manipulează prețurile la energie. Eugen Tomac: Am cerut Comisiei Europene să declanșeze o anchetă într-un termen cât mai scurt (VIDEO)
19:46 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
19:33 - Marcel Ciolacu, despre decizia lui Liviu Dragnea de a-și face partid: „O să am maturitatea de a pleca când o să fiu o frână în viitorul PSD”
19:30 - PSD va depune un proiect de lege pentru sprijinirea IMM-urilor. Ciolacu: Sunt măsuri concrete de sprijin în fața acestui val de scumpiri
19:26 - Radu Mocanu, unul dintre jurnaliștii bătuți într-o pădure din Suceava: Suntem nemulțumiți de felul în care a fost încadrat incidentul. Am fost jefuiți, iar la Boșutar cred că se poate vorbi și de tortură (VIDEO)
19:11 - Ministerul Culturii: Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau concerte – deschise cu până la 50% din capacitatea maximă
19:02 - Peste 3.000 de elevi și profesori au fost testați pozitiv pentru COVID-19, după 10 zile de la începutul anului școlar
19:01 - Ludovic Orban, după declarațiile informale ale lui Klaus Iohannis: Pare ceva făcut de echipa Cîțu. Eu nu pot să cred că Președintele României poate să se pronunțe în favoarea unuia sau altuia dintre candidați
18:46 - Accident pe A1. O mașină a luat foc, după ce s-a ciocnit cu un autocar în care se aflau 30 de persoane