COVID-19 a revenit în Wuhan, China, după câteva luni în care nu s-a înregistrat niciun caz de infecție

COVID-19 a revenit în Wuhan, China, după câteva luni în care nu s-a înregistrat niciun caz de infecție
Foto: Hepta - Zuma Press / Shepherd Zhou/Featurechina

Wuhan a raportat noi infectări cu coronavirus după câteva luni fără nici măcar un singur caz identificat. Este vorba despre șapte muncitori care au fost internați în spitale pentru tratamente și care au fost izolați. Cu toții au legătură cu zona de dezvoltare economică a orașului, precizează ANSA. Anunțul a fost făcut de autoritățile din capitala Hubei unde, de altfel, a fost identificat coronavirusul prima dată, la finele anului 2019.

Varianta Delta de coronavirus stârnește îngrijorare și în China

În acest context, populația a fost din nou îndemnată să respecte cu strictețe regulile de prevenție anti-COVID. Rata de acoperire vaccinală în Wuhan este de 77%.

În total, China a rapotat luni 55 de contaminări cu SARS-CoV-2. Varianta Delta (indiană) produce și acolo îngrijorări. Pe 26 iulie, țara a înregistrat 76 de cazuri, cel mai mare bilanț zilnic din ianuarie.

Țara aproape a eradiat maladia în primăvara anului trecut, datorită anchetelor epidemiologice extinse, a lockdown-urilor și a plasării obligatorii în carantină a tuturor persoanelor care veneau din străinătate.

China se confruntă acum cu focare sporadice. De exemplu, în centru, municipalitatea din Zhuzhou a ordonat celor 1,2 milioane de rezidenţi să rămână în locuinţele lor timp de trei zile, pentru ca autorităţile locale să aibă timp să depisteze persoanele infectate.