COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA

COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul SUA atinge obiecctivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză pentru 70% dintre adulții, potrivit datelor publicate luni de CDC, cu aproximativ o lună întârziere față de planul anunțat inițial de președintelui Joe Biden.

Obiectivul de 70% stabilit de Biden în luna mai este văzut de oficialii federali din domeniul sănătății ca un pas crucial către atingerea așa-numitei imunități colective- atunci când destui oameni dintr-o anumită comunitate au anticorpi împotriva unei boli specifice.

„Trebuie să avem cel puțin 80% din populație vaccinată pentru a avea cu adevărat o formă de imunitate de turmă”, a declarat dr. Paul Offit, membru cu drept de vot al Comitetului consultativ al vaccinurilor și produselor biologice conexe al Food and Drug Administration, într-un interviu recent. „Acesta este un virus destul de contagios.”

Dr. Natasha Bhuyan, medic de familie la One Medical în Phoenix, a spus că, deși este de remarcat pragul de 70% la nivel național, comunitățile locale cu rate mai mici de vaccinare sunt încă îngrijorătoare.

„Chiar dacă America ajunge la 70% sau 75%, dacă vom continua să avem cartiere la 40 sau 50%, acestea vor continua să fie expuse riscului de a avea focare și de a fi puncte fierbinți”, a spus ea. „Chiar dacă atingem 70%, putem sărbători, dar ar trebui să o sărbătorim cu prudență”.

În timp ce varianta delta lovește cel mai tare persoanele nevaccinate, unele persoane inoculate ar putea transporta niveluri mai ridicate de virus decât s-a înțeles anterior și ar putea să le transmită altora, a spus directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, săptămâna trecută. Ea a adăugat că varianta se comportă „diferit în mod unic de tulpinile anterioare ale virusului”.

Oficialii americani din domeniul sănătății susțin că vaccinurile Covid fabricate de Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson & Johnson sunt extrem de protectoare împotriva variantei, în special împotriva bolilor severe și a morții. Cu toate acestea, ritmul vaccinărilor din SUA a încetinit în ultimele luni.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)