Crește salariul minim lunar: Cât va fi din anul 2021

Crește salariul minim lunar: Cât va fi din anul 2021

Salariul minim pe economie va crește în anul 2021 la 2.300 de lei brut lunar, a anunțat Guvernul României în urma consultărilor de la începutul săptămânii, cu reprezentanții Consiliului Național Tripartid pentru Dialog Social.

Majorarea salariului minim lunar înseamnă o creștere cu 40 de lei a salariului minim pe economie, de la 1.346 de lei, la 1.386 de lei.

„Guvernul are în vedere creșterea salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depășească rata inflației, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut lunar.

Acest nivel a fost stabilit în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice.

Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020″, a transmis Guvernul luni, 28 decembrie, pe Facebook.

În România, 1,23 de milioane de români au contracte de muncă la nivelul salariului minim.

Care sunt cele mai căutate meserii din România

Fie că sunt candidați aflați la început de carieră, fie că au experiență, românii care vor să lucreze în retail, curierat, e-commerce sau în industria alimentară ar putea avea noroc, doarece activitatea angajatorilor din aceste domenii s-a intensificat, pe măsură ce s-au apropiatsărbătorile de iarnă, potrivit eJobs.

De asemenea, cele mai joburi se adresează șoferilor, curierilor și celor care vor să lucreze pe alte poziții în transport și logistică – manipulant marfă, dispecer ori stivuitorist.

Aproape 1.000 de poziții erau deschise pentru lucrători comerciali și casieri și câteva sute pentru brutari, cofetari și patiseri, la începutul lui decembrie.