Crime și violuri în masă după ce talibanii au ocupat orașul Kunduz din nordul Afganistanului

Crime și violuri în masă după ce talibanii au ocupat orașul Kunduz din nordul Afganistanului
Foto: presstv.ir

După ce au ocupat, la începutul săptămânii, orașul Kunduz, talibanii au răspândit ”teroarea”, au violat femei și au comis crime în masă. Printre cei omorâți se numără copii, cadre ale poliției și soldați.

 ONG-ului Amnesty International transmite ca exemplu, pe baza unor mărturii făcute de civilii care au fugit, soarta unei moașe din spitalul din Kunduz. Aceasta a fost violată de mai mulți talibani, apoi ucisă împreună cu o colegă, ”fiind acuzate că oferă serivicii de sănătate reporoductivă”.

După ce au cucerit orașul din nordul Afganistanului, talibanii au promis că o să aplice viziunea lor strictă a legii islamice în Kunduz. Ei au mai spus că o ”să impună respectarea legii și menținerea ordinii”, dar aceștia ”au făcut exact contrariul”, a spus o militantă pentru drepturile omului citată de Amnesty.

Talibanii au creat și o listă cu ”persoane de ucis”, care include militanți pentru drepturile omului, funcționari și jurnaliști.

ONG-ul îndeamnă urmărirea și anchetarea tutoror talibanilor suspectați de încălcarea drepturilor omului.

În perioada 1996 – 2001 (până la intervenția forțelor occidentale), talibanii practicau cu regulalitate execuțiile pentru încălcările legii islamice impuse de ei.

În prima jumătate a acestui an, 1.592 de civili au murit, iar alți 3.329 au fost răniți în violențe, conform misiunii Onrganizației Națiunilor Unite în Afganistan.

 

 

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)