CRIZA CORONAVIRUSULUI: O româncă doarme de o lună în sala de așteptare a unei gări din Italia

CRIZA CORONAVIRUSULUI: O româncă doarme de o lună în sala de așteptare a unei gări din Italia

Situaţie disperată pentru o româncă aflată la muncă în Italia. După ce şi-a pierdut locul de muncă, femeia care lucra ca badantă nu a mai avut cum să se întreţină şi nici nu a reuşit să se repatrieze la timp. Prin urmare, de o lună de zile locuieşte într-o gară din Perugia.

Semnalul de alarmă l-a dat publicaţia Corriere dell’ Umbria, care a fost impresionată de povestea româncei care nu are altă variantă de supravieţuire decât să stea pe scaunele gării din localitatea Città di Castello.

Din păcate, gara din Piazza della Repubblica a devenit pentru conaționala noastră o adevărată reședință în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Femeia a fost invitată de mai multe ori să părăsească incinta sălii de așteptare, dar a răspuns cu vehemență că nu are unde să se ducă, precizează sursa citată.

Niciun sprijin…

Alături de o valiză şi câteva sacoşe, românca aşteaptă ca de undeva să apară vreo soluţie salvatoare. Până una alta, nici autorităţile locale nu au dat semne de prea multă disponibilitate.

Directorul stației feroviare a luat legătura cu asistenții sociali și a trimis o scrisoare adresată primarului Luciano Bacchetta, dar nimeni nu a rezolvat încă situația.

Corriere dell Umbria nu dezvăluie numele femeii care a ajuns în această situaţie disperată.În imaginea publicată, se poate vedea cum românca doarme pe scaunele sălii de așteptare, alături de bagajul în care şi-a strâns puţinele lucruri pe care le avea.

Poate conaţionalii noştri din Italia vor reuşi să îi dea o mână de ajutor…

Românii, cei mai numeroşi emigranţi din Italia

Se estimează că în Italia lucrează peste 1.151.000 de români, reprezentând 23% din emigranţii Peninsulei. Din cauza crizei declanşate de pandemie, mulţi dintre ei au intrat în şomaj sau pur şi simplu au rămas fără locuri de muncă.

Italia este una dintre ţările cel mai puternic afectate de COVID-19, ajungând la 165.155 de cazuri. Potrivit ultimului bilanţ, un număr de 21.645 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza infectării cu coronavirus.Italiaa raportat, miercuri, 2.667 de noi persoane diagnosticate cuCovid-19, aceasta fiind cel mai mic număr înregistrat în ultimele săptămâni.

UE îşi cere scuze…

Joi, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a admis căUEnu a fost de la început alături deItalia, o vreme epicentrul pandemiei de coronavirus în Europa. Aceasta a precizat că este corect ca Europa, în ansamblul său, să ceară iertare Italiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe