Croația: Fostul premier Ivo Sanader, spitalizat din cauza unor probleme cardiace

Croația: Fostul premier Ivo Sanader, spitalizat din cauza unor probleme cardiace
Foto: sofiaglobe.com

Fostul premier croat Ivo Sanader, închis pentru opt şi jumătate pentru fapte de corupție, a fost spitalizat sâmbătă din cauza unei aritmii cardiace, informează AFP.

Sanader „a fost spitalizat după ce starea sănătății sale s-a deteriorat din cauza unor probleme cardiace. O intervenție medicală prevăzută inițial pentru marți a fost efectuată sâmbătă”, a declarat Zlatko Giljevic, directorul spitalului Rebro din Zagreb, adăugând că după intervenția medicală starea sănătății lui Sanader este stabilă.

În luna iunie, Curtea Supremă croată a confirmat condamnarea pentru corupție contra lui Sanader, reducând totuşi pedeapsa inițială de 10 ani la 8 ani şi jumătate de închisoare.

Ivo Sanader, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat în noiembrie 2012 de un tribunal regional din Zagreb la 10 ani de închisoare pentru corupție fiind găsit vinovat pentru luare de mită în valoare de cinci milioane de euro de la o companie ungară.

Sanader a condus două guverne conservatoare între 2003 și 2009. De asemenea, el este unul din artizanii aderării ţării sale la NATO, în 2009, şi la Uniunea Europeană, în 2013.