Cutremur puternic în Croația: Cel puțin o persoană a murit. Seismul s-a resimțit și în statele învecinate (FOTO)

Cutremur puternic în Croația: Cel puțin o persoană a murit. Seismul s-a resimțit și în statele învecinate (FOTO)
Foto: Foto: Tena Prelec / Twitter

UPDATE: Cel puţin o persoană a murit în urma cutremurului cu magnitudinea 5,3 produs în Croația. Este vorba despre un adolescent de 15 ani.

„Am primit un apel privind prăbuşirea unei clădiri în centru şi am descoperit un băiet inconştient, fără semne de viaţă”, a declarat esponsabilul cu situaţiile de urgenţă din Zagreb, Zarko Rasic, pentru agenția croată Hira, citată de Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale, mai multe persoane au rămas blocate în locuinţe.

Mai multe clădiri din centrul vechi al capitalei croate şi câteva biserici vechi din oraş au fost puternic avariate.

Cutremur puternic în Croația

Seism în Croația: Cel puțin o persoană a murit

Cel puţin o persoană a murit în urma cutremurului cu magnitudinea 5,3 produs în Croația

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a avut loc duminică dimineață în Croația, cu epicentru la doar 7 kilometri de capitala Zagreb, informează thedubrovniktimes.com.

Seismul, care s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri, a fost stabilit inițial la 6, dar revizuit apoi la 5,3.

Acesta a fost resimți și în statele învecinate.

Mai multe cariere din Zagreb au rămas o vreme fără electricitate, iar fațadele unor clădiri au picat. Din fericire, cum seismul a avut loc la 06.23, o oră matinală, oamenii nu erau pe străzi, așa că nimeni nu a fost rănit.

Totuși, au fost înregistrate pagube materiale.

Seismul de 5,3 a fost urmat de o replică de magnitudine 5, la ora 07.03.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un seism de 5,7 grade Richter a avut loc în nord-vestul Greciei și s-a resimțit și în Italia. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:17 - Ludovic Orban: „Marea majoritatea a oamenilor care au rămas lângă mine, fiindcă se luptă cu un întreg sistem, au dat dovadă de caracter” / Ce a spus despre Adrian Oros și Alexandru Nazare (VIDEO)
00:06 - Ludovic Orban: „De când a apărut gașca demolatoare, PNL s-a prăbușit. A ajuns la sub 15%. PSD, AUR și USR s-ar bucura să fie alegeri anticipate” (VIDEO)
23:54 - Ludovic Orban: Ce mi s-a părut ciudat e că președintele Klaus Iohannis a avut un comportament total în pandemie în 2021 față de 2020, când a anunțat restricții și în campanie electorală (VIDEO)
23:36 - Ludovic Orban, despre proiectul „România Educată”: După șapte ani de zile, președintele Klaus Iohannis a venit și el cu o broșură în care jumătate din spații sunt ocupate cu poze cu el (VIDEO)
23:12 - Cum se va numi partidul lui Ludovic Orban: „Va fi o soluție necesară pe scena politică” (VIDEO)
23:11 - Ludovic Orban: Eu, în viața mea, nu i-am făcut decât bine lui Klaus Iohannis, dar nu știu dacă am făcut bine României / M-am retras în favoarea lui în 2014 (VIDEO)
22:55 - Ludovic Orban: Eu nu știu ce urmărește Klaus Iohannis, dar pot să constat efectele acțiunilor sale. PNL s-a prăbușit, a fost făcută praf coaliția și România a fost bagată într-o criză politică și guvernamentală (VIDEO)
22:48 - Ludovic Orban: „Conform statutului PNL, premierul României sunt eu” (VIDEO)
22:14 - Ludovic Orban: Prin desemnarea lui Dacian Cioloș, Klaus Iohannis n-a făcut decât să prelungească și chiar să adâncească criza politică. Nu îl putea desemna pe Florin Cîțu și avea nevoie de un candidat de sacrificiu (VIDEO)
21:54 - Tudor Chirilă, mesaj tranșant despre criza COVID-19: „În perioada asta la fiecare 9 zile moare cam o Sala Palatului. De aceeași boală”