CSM a trimis la Inspecția Judiciară o sesizare a CNADNR legată de procesul cu Astra

CSM a trimis la Inspecția Judiciară o sesizare a CNADNR legată de procesul cu Astra

Consiliul Superior al Magistraturii a trimis către Inspecția Judiciară o sesizare a CNADNR în legătură cu un proces cu compania de asigurări Astra, informează Agerpres.

CNADNR susține că în mass-media au apărut informații eronate în legătură cu faptul că Astra ar putea scăpa de o parte din datorii în litigiul cu CNADNR de la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin admiterea unui recurs.

„Potrivit noului Cod de procedură civilă, recursurile sunt verificate prealabil înainte de a fi judecate, iar admiterea în principiu nu înseamnă și automat admiterea recursului pe fond. CNADNR a sesizat CSM având în vedere anumite temeri ca procesul să nu se desfășoare în condiții de legalitate și în conformitate cu prevederile legale. Am solicitat sprijinul acestei instituții, considerând că este de datoria acestui for să reacționeze în acest caz în baza prerogativelor conferite de lege în acest sens, pentru a evita încurajarea celor responsabili de săvârșirea prejudiciului de a profita de pasivitatea instituțiilor statului care ar trebui să susțină eforturile noastre de reîntregire a bugetului de stat cu suma de circa 20 de milioane de euro”, arată CNADNR într-un comunicat.