Cuba are un nou ambasador în Statele Unite ale Americii, pentru prima dată după 54 de ani

Cuba are un nou ambasador în Statele Unite ale Americii, pentru prima dată după 54 de ani

După ce situația diplomatică dintre Statele Unite ale Americii și Cuba s-a mai ameliorat, Cuba a decis să trimită primul ambasador la Casa Albă. Jose Cabanas și-a prezentat scrisorile de acreditare joi, 17 septembrie, acesta fiind prezent la Casa Albă împreună cu alți 15 diplomați ale altor state.

Jose Cabanas a fost ministru adjunct de Externe în Washington, conducând de asemenea și secția de interese diplomatice a Cubei la Washington din 2012, scrie Reuters.

Chiar dacă Guvernul Cubanez și-a nominalizat ambasadorul la Washington, Casa Albă nu se grăbește să anunțe pe cine or să aleagă ca ambasador la Havana.
Toate aceste lucruri se anunță înainte de vizita președintelui cubanez Raul Castro la New York, dar și de vizita pe care Papa Francisc o va face în Cuba între 19 și 22 septembrie.

Raul Castro este primul președinte al Cubei care va merge să vorbească la ONU, după ce fratele său, Fidel Castro a vizitat ONU în anul 1995.

Cladirea în care se va afla Ambasada Cubei a fost construită în anul 1907 și a servit ca ambasadă pentru Cuba până în anul 1961.