Cum a încercat Ucraina să perturbe vânzările de alcool în Rusia: Vicepremier: „Am decis că oamenii trebuie să fie treji pentru a face faţă propagandei guvernului rus”

Cum a încercat Ucraina să perturbe vânzările de alcool în Rusia: Vicepremier: „Am decis că oamenii trebuie să fie treji pentru a face faţă propagandei guvernului rus”
În imagine: Mihail Fedorov, vicepremier și ministru pentru Transformare Digitală în Ucraina. Sursă foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar

Vicepremierul ucrainean Mihail Fedorov, care este și ministru pentru Transformare Digitală, a declarat că țara sa a încercat să perturbe vânzările de alcool din Rusia prin atacuri informatice. Acesta a mai susținut că în total au fost afectate peste 80 de sisteme ruseşti, Moscova fiind supraestimată și la acest capitol.

Ucrainenii vor să-i lase pe ruși fără alcool

„Printre lucrurile remarcabile cunoscute astăzi e atacul împotriva sistemului de accize, cu ajutorul căruia s-a reuşit dezorganizarea vânzărilor de alcool în Rusia”, a declarat Mihail Fedorov, la o conferință în domeniu desfășurată în Paris.

Potrivit AFP, ministrul ucrainean a precizat apoi: „Am decis că oamenii trebuie să fie treji” pentru a putea face faţă „propagandei” guvernului rus.

Tot la acest eveniment, ministrul ucrainean a cerut companiilor franceze care încă sunt prezente în Rusia să se retragă de pe această piață și să rupă legăturile cu rușii.

Fedorov: Puterea Rusiei în domeniul cibernetic, supraevaluată

Mihail Fedorov a mai afirmat că în total au fost afectate peste 80 de sisteme ruseşti, inclusiv RuTube, copia ruseacă a platformei video YouTube. Aceasta nici acum nu e funcțională.

De asemenea, au fost dezactivate temporar și ale site-uri rusești precum cel al Kremlinului şi al Serviciului Federal de Securitate (FSB).

„Vom putea să vorbim despre adevăratele succese (ale ofensivei informatice împotriva Rusiei) abia după război. Ar fi contraproductiv să vorbim acum”, a spus ministrul ucrainean.
Mihail Fedorov a mai precizat că și în acest domeniu puterea Rusiei a fost „supraevaluată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe