Cum arată astăzi singura fată născută şi crescută în zona contaminată de la Cernobîl. Fata a ajuns la 21 de ani

Aceasta este povestea adevărată a tinerei ucrainence Mariyka, ajunsă la 21 de ani. Ea a fost crescută în zona contaminată din Cernobîl, după ce autoritățile ucrainiene au refuzat să le ofere părinților cazare alternativă.

Autorităţile au vrut să ascundă cazul acestei familii

De ce a rămas în acea zonă, chiar şi după dezastru? Autoritățile ucrainiene au refuzat să le ofere părinților cazare alternativă. Mariyka a intrat în atenția opinie publice imediat după naștere, atunci când s-a aflat că va crește în teritoriile puternic contaminate din apropierea orașului Prîpeat. Timp de ani întregi, însă, despre micuță nu s-a mai știut nimic.

Ea a fost crescută de mama ei, Lydia, şi de soţul acesteia Mikhail, în interiorul zonei de excludere a Cernobîlului. Nașterea sa (ce a avut loc în 1999, la mai bine de un deceniu de la explozie), a fost mușamalizată de autoritățile din Ucraina, care au încercat să ascundă „ruşinea“ și să prevină eventualele probleme.

Mariaka este sănătoasă şi studiază la Kiev

Singurul copil crescut în Zona de excludere Cernobîl, după catastrofala explozie nucleară din 1986, a devenit o femeie în toată firea, sănătoasă și care studiază la una din universitățile de top din Kiev.

Mama lui Mariyka a spus că este mândră de fiica sa, care a reușit să își croiască o viaţă frumoasă, după începutul acesta atipic.