Cum arată idaul din Grecia. Imagini emoționante din timpul luptei cu incendiile puternice de vegetație (GALERIE FOTO)

Incendii de vegetație în Grecia / Foto: Hepta.ro

Grecia este sub cod roşu de incendii de vegetaţie, iar ordinele de evacuare se succed fără oprire. Pompierii luptă în acest moment cu peste 150 de focare active în Attica, Peloponez şi Evia.

Locuitorii Atenei sunt sfătuiţi să nu iasa din case din cauza fumului. Mai mult decât atât, mirosul de fum se simte până la granița dintre Bulgaria și Grecia, iar oamenilor li s-a recomandat inclusiv să țină ferestrele închise.

România trimite 108 pompieri în Grecia, pentru a contribui la stingerea incendiilor de vedetație.

Incendii de vegetație în Grecia / Foto: Hepta.ro

Totodată, la Atena aerul a devenit aproape irespirabil. Ca într-un coşmar din care nu se pot trezi, locuitorii din nordul Atenei, au primit noi ordine de evacuare, după ce flăcările au reizbucnit.

Mărturiile cutremurătoare ale românilor din Grecia

Gigel Nistor, voluntar român la stingerea incendiilor din regiunea Peloponez, a povestit la Actualitatea cu Tudor Mușat care este situația din țară și cu ce se confruntă pompierii, ce încearcă din răsputeri să stingă flăcările.

Din păcate situația este destul de gravă. Vântul este destul de puternic, astăzi am avut cod roșu de vânt (…) Situația este destul de gravă. În primul rând, am avut incendii în 5 locuri, în provincia Peloponez. (…) Au fost evacuate mai multe orașe, printre care și orașul Gytheio, care este un oraș turistic, cu port la mare.

Incendii de vegetație în Grecia / Foto: Hepta.ro

Din păcate mai multe sate au ars, noi am fost cu echipa noastră de voluntari și am ajutat la stingerea incendiilor din vârful muntelui”, a explicat Gigel Nistor, voluntar român la stingerea incendiilor din Grecia, pentru B1 TV.

Voluntarul român din Grecia, Gigel Nistor, a povestit că turiștii din țară nu sunt în pericol, problema fiind reprezentată în special de localnici, care sunt nevoiți să se salveze și să lase în urmă locuințele, plecând din case doar cu strictul necesar.

Localnicii din insula Evia, evacuați cu feribotul

Localnicii din insula Evia au fost evacuați cu ajutorul unui feribot, având în vedere că drumurile naționale și autostrăzile au fost închise, transportul maritim fiind singura soluție.

Un cetățean a distribuit un mediul online imagini absolut impresionante, cu persoanele îmbarcate pe feribot, de pe insula Evia:

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort