Cum cureţi o căpățână de usturoi doar într-un minut. Cel mai vechi truc al gospodinelor

Cum cureţi o căpățână de usturoi doar într-un minut. Cel mai vechi truc al gospodinelor

V-aţi săturat să staţi mult până curăţaţi o căpăţână de usturoi? Nu vreţi să vă mai dea lacrimile? Aici, avem un mic truc.

Așa cureți o căpățână de usturoi doar într-un minut. Ai nevoie de un borcan și treaba este rezolvată! Iată ce trebuie să faci: Pasul 1. Pune usturoiul în borcanul de sticlă, Pasul 2. Închide borcacul cu capacul, Pasul 3. Agită bine borcanul, astfel încât usturoiul să se lovească de pereţii de sticlă, Pasul 4. Deschide borcanul, pune usturoiul şi vei vedea că acesta s-a curăţat de coajă.

Citiţi şi: Gogoşari în oţet. Cum se fac cele mai bune murături

Cum faci mujdeiul de usturoi

Pentru un mujdei de usturoi gustos şi savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: usturoi, sare, ulei, apa minerala, zeama de lamaie. Intr-un bol, pisăm usturoiul pe care l-am curăţat înainte. Adăugăm un praf de sare şi amestecăm. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.

Citiţi şi: Tot ce trebuie să știi despre dieta alcalină

Care sunt beneficiile usturoiului?

Ştim ca fugi de el din cauza mirosului neplacut, insa stim la fel de bine si ca te bazezi pe el cand incerci sa scapi mai repede de raceala, gripa sau o infectie din organism, fiind aliatul tau pentru cresterea imunitatii. Dar iată ce beneficii are consumul de usturoi: previne afectiunile cardiovasculare, regleaza tranzitul intestinal, previne cancerul si vindeca infectiile cu streptococi, este util si in anumite afectiuni genitale feminine (dureri menstruale).

Tags: