Cum încearcă Huawei să ocolească sancțiunile americane? SUA au inclus producătorul chinez pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane

Cum încearcă Huawei să ocolească sancțiunile americane? SUA au inclus producătorul chinez pe lista neagră a companiilor care nu pot face afaceri cu firme americane
Sursă foto: Hepta.ro

Huawei a solicitat înregistrarea Hongmeng, marca sistemului său de operare, în Europa, dar și în alte nouă state, arată datele ONU, semn că ar putea lansa un plan de rezervă pe piețele sale principale pentru a evita sancțiunile americane, transmite Reuters preluat de news.ro, potrivit profit.ro.

Solicitarea a avut loc în contextul în care Huawei a fost inclusă de SUA pe lista neagră a companiilor, care nu pot face afaceri cu firme americane, inclusiv cu Alphabet, al cărei sistem de operare Android este utilizat și pe telefoanele producătorului chinez.

De atunci, Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a solicitat înregistrarea mărcii Hongmeng în țări precum Cambodia, Canada, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală a Națiunilor Unite (WIPO).

Compania a mai depus cerere și în Peru, pe 27 mai, potrivit agenției antitrust din această țară, Indecopi. Huawei are un sistem de operare de rezervă, pentru eventualitatea în care nu va mai putea utiliza softul american, a declarat Richard Yu, director general al diviziei de consum al Huawei, într-un interviu acordat la începutul acestui an publicației germane Die Welt, scrie sursa citată.

Compania, care este al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, nu a prezentat încă detalii despre sistemul de operare. Cererile de înregistrare a sistemului de operare arată că Huawei vrea să folosească Hongmeng pentru dispozitive ca smartphone-uri, computere portabile, roboți și televizoare auto, mai notează publicația.

Tags: